Aktuality

AGROFILM 2019

| 13-09-2019

Agrofilm prinesie opäť bohatú úrodu

102 dokumentárnych filmov z 28 krajín si môžu pozrieť návštevníci 35.ročníka Medzinárodného filmového festivalu dokumentárnych filmov z oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, vidieka, vedy, výskumu a trvalo udržateľného využívania zdrojov Agrofilm 2019.

Medzinárodná porota ohodnotí 42 súťažných filmov tohto ročníka 14. -15. septembra 2019.

Tento rok sa festivalový týždeň začína v pondelok 30.septembra a vrcholí 4.októbra. Začíname slávnostným otvorením v pondelok v priestoroch NPPC v Lužiankach pri Nitre o 10.00 hodine. Súčasťou pondelkového popoludňajšieho programu je aj zasadanie Národnej poroty, ktorá udeľuje cenu v kategórii Propagačný film.

Tradičné diskusné fórum, sa koná ako obvykle v polčase festivalu v stredu v kongresovej sále NPPC v Lužiankach. Tento rok je venované výnimočne aktuálnej téme - Plytvanie potravinami.

Ako už tradične aj tento rok sa Agrofilm vyberie za svojimi divákmi. A tak budete môcť vidieť úžasné a hodnotné dokumenty v priestoroch multikina Mlyny Cinemas v Nitre, na univerzitách SPU Nitra, UKF Nitra, UK Bratislava, TU Zvolen, UVL Košice, tento rok k nám pribudla aj Lekárska fakulta v Martine. Dokumenty Agrofilmu uvidia diváci aj v Synagóge v Brezne a samozrejme v zasadačke NPPC v Lužiankach pri Nitre.

Festival vyvrcholí v piatok 4. októbra 2019 slávnostným odovzdaním cien autorom najlepších prihlásených filmov o 10.00 hod. v priestoroch Mlyny Cinemas. Víťazný film si pozrieme počas slávnostného ceremoniálu, ale aj tradične na Dvojke RTVS.

Viac informácií TU: