English

Politika kvality - aktuality

bulletZverejnenie žiadostí o registráciu chráneného označenia – OKTÓBER 2009 | 15-10-2009

 

Aglio di Voghiera (OJ C 236 1.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Taliansko a ide o ekotyp cesnaku. Tento plod sa uchádza o zápis do registra chráneného označenia pôvodu (CHOP). Termín ukončenia námietkového konania je 1.4.2010.

Darjeeling (OJ C 246 14.10.2009) prihlasujúcou krajinou je India a ide o druh čajovníka. Je odolný, viackmeňový, pomaly rastúci, stále zelený ker, ktorý môže v dobrých podmienkach narásť až do výšky 2,5 m. Tento plod sa uchádza o zápis do registra chráneného označenia pôvodu (CHOP). Termín ukončenia námietkového konania je 14.4.2010.

Csabai kolbász“ alebo „Csabai vastagkolbász (OJ C 248 16.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Maďarsko a ide o klobásu vyrobenú z kusov mäsa a tvrdej slaniny.  Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených zemepisných označení (CHZO). Termín ukončenia námietkového konania je 16.4.2010.

Gyulai kolbász“ alebo „Gyulai pároskolbász (OJ C 248 16.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Maďarsko a ide o klobásu vyrobenú z kusov mäsa a tvrdej slaniny.  Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených zemepisných označení (CHZO). Termín ukončenia námietkového konania je 16.4.2010.

(30/10/2009)

Miód kurpiowski (OJ C 260 30.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Poľsko a ide o nektárový med, ktorý môže obsahovať medovicu.  Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených zemepisných označení (CHZO). Termín ukončenia námietkového konania je 30.4.2010.

Ricotta di Bufala Campana (OJ C 260 30.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Taliansko a ide o čerstvý, teda nerafinovaný mliečny výrobok, vyrobený tepelným vyzrážaním srvátkových bielkovín z byvolieho mlieka, suroviny pochádzajúcej z produkcie „mozzarella di bufala“.  Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených označení pôvodu (CHOP). Termín ukončenia námietkového konania je 30.4.2010.


<-- SPÄŤ