English

Politika kvality - aktuality

bulletZverejnenie žiadostí o zápis do registra ŠGT – APRÍL 2010 | 21-05-2010

(17/04/2010)

Špekáčky (OJ C 94 14.4.2010) prihlasujúcou krajinou je Česká republika a Slovenská republika a ide o tepelne opracovaný mäsový výrobok, tvorí ho niekoľko metrov dlhý súvislý prameň plnený v bravčovom tenkom čreve alebo v hovädzom krúžkovom čreve, je zlatohnedej farby. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra špecialít garantovaných tradíciou (ŠGT). Termín ukončenia námietkového konania je 14.10.2010.

Spišské párky (OJ C 95 15.4.2010) prihlasujúcou krajinou je Česká republika a Slovenská republika a ide o tepelne opracovaný mäsový výrobok, ktorý je plnený v baraňom čreve s priemerom max. 24 mm, oddelený pretáčaním. Je charakteristický ružovočervenou farbou po koreninovej paprike a mierne pikantnou chuťou. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra špecialít garantovaných tradíciou (ŠGT). Termín ukončenia námietkového konania je 15.10.2010.

Lovecká saláma (SK); Lovecký salám (CS) (OJ C 96 16.4.2010) prihlasujúcou krajinou je Česká republika a Slovenská republika a ide o trvanlivý fermentovaný mäsový výrobok, ktorý je určený na priamu konzumáciu spravidla vo forme nárezu. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra špecialít garantovaných tradíciou (ŠGT). Termín ukončenia námietkového konania je 16.10.2010.

(22/04/2010)

Liptovská saláma (SK); Liptovský salám (CS) (OJ C 103 22.4.2010) prihlasujúcou krajinou je Česká republika a Slovenská republika a ide o trvanlivý fermentovaný mäsový výrobok, ktorý má jemný homogénny vzhľad na reze výrobku, jemnú mäsová chuť a vôňu po použitých koreninách a údení. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra špecialít garantovaných tradíciou (ŠGT). Termín ukončenia námietkového konania je 22.10.2010.


<-- SPÄŤ