Dňa 13. februára 2020 sme si pripomenuli životné jubileum 90 rokov života poprednej slovenskej šľachtiteľky odrôd viniča, Ing. Doroty Pospíšilovej, CSc. viac informácií...
V dňoch 12. a 13. februára 2020 sa v hoteli Carlton uskutočnila X. Škola lipidológie a XXVIII. ročník Nové trendy v prevencii aterosklerózy. Na pozvanie predsedníctva Slovenskej asociácie aterosklerózy sa podujatia aktívne zúčastnili pracovníci NPPC – VÚP. viac informácií...
Hosťom predpoludňajšieho vysielania rádia Regina (RTVS) dňa 7.2.2020 bol riaditeľ NPPC-VÚP Ing. Martin Polovka, PhD. S redaktorkou rozhlasu sa rozprávali o aktuálnych trendoch vo výžive tak ako ich zaznamenal výskum. viac informácií...
Dňa 3.12.2019 sa v priestoroch NPPC - VÚP v Bratislave konalo pracovné stretnutie k príprave zazmluvnenia projektu, realizovaného v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg-VA Slovenská republika – Maďarská republika - teritoriálneho akčného plánu TAPE SKHU/1703/3.1./110 pre podporu potravinárskeho priemyslu.
viac informácií...
V júni a októbri 2019, trinásť výskumníkov NPPC absolvovalo výmenný pracovný pobyt v rámci projektu H2020 NANOFEED na pracovisku InoCure s.r.o. (Praha). viac informácií...
V Denníku N vyšiel článok na tému „Jedli sme za komunistov chutnejšie?“ V ankete medzi inými odpovedal aj zástupca generálneho riaditeľa NPPC doc. RNDr. Peter Siekel, CSc. viac informácií...
Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum získalo CERTIFIKÁT, ktorý deklaruje, že spoločnosť NPPC zaviedla a používa systém manažérstva kvality podľa normy ISO 9001:2015 v oblasti: Riadenie vedeckovýskumnej činnosti a inovácií v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva viac informácií...