Scientific journal
21 1982
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 21, 1982
=Number ?> 1 | |
1-2 |
SZOKOLAY, A. Príhovor k prvému číslu nového celoslovenského vedeckého časopisu „Bulletin potravinárskeho výskumu“ |
3-8 |
SZOKOLAY, A. Komplexná ochrana akosti požívatín |
9-18 |
PRÍBELA, A. - ŠORMAN, L. - ŠKÁRKA, B. Stav výskumu a perspektívy základného výskumu v oblasti potravinárskej chémie na Slovensku |
19-36 |
KOMAN, V. Príspevok k možnosti modelovania jedlých tukov na zvolený súhm výsledných vlastností. I. Úvodné poznatky a práce |
37-44 |
HLAVAČKA, V. - SVORKA, M. - VIŠACKÝ, V. Využitie ultrafiltračného zariadenia VÚ LIKO pri spracovaní enzýmov |
45-52 |
CUPÁKOVÁ, M. Distribúcia aromatických látok vo frakciách z rozdielnych druhov mliečneho tuku |
53-68 |
MRÁZ, I. Štúdium optimálnych podmienok tepelnej sterilizácie hotového pokrmu „Fazuľový prívarok“ v balení P 5/1 pre spoločné stravovanie |
69-82 |
GBELSKÁ, Y. - KOVÁČ, L. - ŠUBÍK, J. Biochemické vlastnosti kvasiniek Saccharomyces cerevisiae so zníženým obsahom fosfatidylserínu |
=Number ?> 2 | |
1-3 |
Ing. Ladislav Bobiš, CSc., riaditeľ Výskumného ústavu hydinárskeho priemyslu, Bratislava, 60-ročný Ing. Ladislav Bobiš, CSc., riaditeľ Výskumného ústavu hydinárskeho priemyslu, Bratislava, 60-ročný |
5-18 |
KOMAN, V. - CSICSYOVÁ, M. Príspevok k možnostiam modelovania jedlých tukov na zvolený súhrn výsledných vlastností. II. Uplatnenie štruktúr triacylglycerolov |
19-31 |
TAKÁCSOVÁ, G. - ŠUBÍK, J. Molekulárnobiologické základy rezistencie mikroorganizmov proti antífungálnym látkam |
33-43 |
DRDÁK, M. - ORAVCOVÁ, V. - JURKOVIČOVÁ, M. Vplyv teploty a dĺžky záhrevu na kvalitu tekutého ovocia sladeného fruktózou a xylózou |
45-48 |
DODOK, L. - MÓROVÁ, E. - GALLOVÁ-ADÁSZOVÁ, M. Vplyv inaktivovanej ovsenej múky na kvalitu lepku, cesta a sušienok |
49-52 |
DODOK, L. - MÓROVÁ, E. - SUROVÁ, E. Skúsenosti so skladovaním ovsených sušienok |
53-57 |
POLÁŠEK, M. - KUČERA, A. Zariadeníe na rozmerovú kontrolu chleba |
59-67 |
BROKEŠ, P. - HLAVAČKA, V. Pôsobenie fyzikálnych a chemických vplyvov na funkčné a mechanické vlastnosti ultrafiltračných membrán X-50-25-60 |
69-74 |
TOMÁŠEK, K. - TURAZ, K. Nový stabilizačno-filtračný prostriedok na výrobu piva vyrábaný z domácich surovín |
=Number ?> 3 | |
1-16 |
HRONČEK, J. - HUSÁKOVÁ, M. K normám a kvalite potravín |
17-21 |
ŠUBÍK, J. Rýchly a citlivý spôsob diferenciácie živých a mŕtvych buniek kvasiniek |
23-29 |
PRÍBELA, A. Využitie spektrofotometrie pri hodnotení arómy jabĺk |
31-37 |
PRÍBELA, A. Kinetika penového sušenia rajčiakového pretlaku pri zníženom tlaku a konštantných teplotách |
39-45 |
DUDÍKOVÁ, E. - LEŠKOVÁ, Z. - ŠUBÍK, J. Vplyv energetického stavu mitochondrií na indukovanú syntézu alfa-D-glukozid-glukohydrolázy v bunkách kvasiniek Saccharomyces cerevisiae |
47-56 |
OLEKŠÁK, J. Regenerácia odpadových vôd a ich recirkulácia |
57-65 |
SUHAJ, M. - KRKOŠKOVÁ, B. Štúdium produkcie a zloženia odpadových vôd pivovaru Vyhne a Topoľčany |
67-72 |
BARANCOVÁ, E. - VAVRÍK, A. Úlohy vodného hospodárstva a účelnosť zavádzania noriem potreby vody |
73-79 |
BOBIŠ, L. Vysokokapacitná linka RVHP na opracovanie 6000 kusov kurčiat za hodinu |
81-82 |
BENDOVÁ, K. Potravinársky výskum v Japonsku |
Pripomname si jubileum | |
83-84 |
K životnému jubileu Ing. Miroslava Behúňa K životnému jubileu Ing. Miroslava Behúňa |
=Number ?> 4 | |
1-9 |
KOMAN, V. - HOJEROVÁ, J. - ZÁHORANSKÝ, M. Overenie štruktúrnej analýzy triacylglycerolových tukov a olejov použitím Grignardovho činidla |
11-23 |
HRONČEK, J. Bioprocesy a čas |
25-32 |
FARKAŠ, J. - KOVAĽ, M. - POLONSKÝ, J. Sledovanie kyselín vo víne izotachoforézou |
33-42 |
ZEMEK, J. - AUGUSTÍN, J. - KUNIAK, Ľ. - BUČKOVÁ, O. Vplyv zloženia kukuričného výluhu na produkciu alfa-amylázy kultúrou Bacillus subtilis |
43-47 |
VACOVÁ, T. - PRÍBELA, A. Rýchly postup mineralizácie pri stanovení celkového dusíka Kjeldahlovou metódou |
49-60 |
KOZUB, G. I. Biochemické a technologické základy výroby vína „sherry“ v Moldavskej SSR |
61-66 |
PRUGAROVÁ, A. - HNÁTHOVÁ, S. Stanovenie dusičnanov v mrazenej zelenine pomocou iónovoselektívnej dusičnanovej elektródy CRYTUR |