Scientific journal
22 1983
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 22, 1983
=Number ?> 1 | |
1-8 |
KLIMENTOVÁ, E. - UHNÁK, J. - VENINGEROVÁ, M. Identifikácia a stanovenie chlórovaných fenolov v poživatinách plynovou chromatografiou |
9-14 |
ŠPAŇÁR, M. - CUPÁKOVÁ, M. - PERENYI, J. Stanovenie kysellny vínnej vysokotlakovou kvapalinovou chromatografiou a kolorimetrickou metódou |
15-20 |
TEKEĽ, J. - ŠPAŇÁR, M. - KOVÁČ, J. Porovnanie stanovenia rezíduí prometrynu v zemiakoch a mrkve chronometrickou metódou založenou na inhibícii Hillovej reakcie a vysokotlakovou kvapalinovou chromatografiou |
21-28 |
DRDÁK, M. - GREIF, G. - FARKAŠOVÁ, J. Farbivá bazy čiernej (Sambucus nigra). I. Vlastnosti a stanovenle farbív bazy čiernej |
29-35 |
DRDÁK, M. - MALÍK, F. - ŠILHÁROVÁ, A. - GREIF, G. Farbivá bazy čiernej (Sambucus nigra). II. Postup spracovanda bazy člernej na koncentrát farbív |
37-43 |
KRKOŠKOVÁ, B. - SUHAJ, M. Testovanie oxygenačných parametrov modelu aktivácie čistenla odpadových vôd |
45-47 |
KOMAN, V. - CSICSAYOVA, M. - GÁLIK, M. Rozšírená možnosť určovania selektivity hydrogenovaných triacylglycerolov |
Pripomname si jubileum | |
49-50 |
Ing. Štefan Klempa, riaditeľ Výskumného ústavu LIKO, 60-ročný Ing. Štefan Klempa, riaditeľ Výskumného ústavu LIKO, 60-ročný |
51-53 |
Doc. Ing. Ján Farkaš, CSc., vedúci vedecký pracovník, 60-ročný Doc. Ing. Ján Farkaš, CSc., vedúci vedecký pracovník, 60-ročnýIKO, 60-ročný |
55 |
K životnému jubileu Ing. Vlastimila Tvarožka, CSc. K životnému jubileu Ing. Vlastimila Tvarožka, CSc. |
=Number ?> 2 | |
57-64 |
VOLLEK, V. - KOČALKOVÁ, I. - ŠKÁRKA, B. Štúdium vplyvu tenzidov a substrátu na produkciu celuláz hubou Trichoderma viride HV 4 |
65-70 |
SCHMIDT, Š. - KOMAN, V. Verifikácia mikrometódy na stanovenie jódového čísla |
71-81 |
PALO, V. Charakteristická a defektná chutnosť mlieka |
83-92 |
VACOVÁ, T. - HOZA, M. - HOZOVÁ, K. Uplatnenie reológie pri hodnotení stability potravinárskych emulzií |
93-99 |
KRKOŠKOVÁ, B. - SUHAJ, M. Charakteristika odpadových vôd pivovarov Vyhne a Topoľčany |
101-106 |
OLEKŠÁK, J. Využitie ozónu na dezinfekciu oplachovacích vôd z umývačiek fliaš pivovarského priemyslu |
107-111 |
BÁLEŠ, V. Úloha biochemického inžinierstva v rozvoji biotechnológií |
113-117 |
PÍŠ, E. Význam a použitie kyseliny ribonukleovej z droždia |
119-127 |
TVAROŽEK, V. Retrospektívne hodnotenie vývojových tendencií v klimatotechnológii |
=Number ?> 3 | |
129-133 |
SZOKOLAY, A. Biotechnológie a ich význam v potravinárskom priemysle |
135-147 |
KOMAN, V. Stav problematiky a výroby jedlých tukov a olejov. I. Úvodné poznatky a práce |
149-155 |
DRDÁK, M. - HAYDEN, J. Farbivá bazy čiernej (Sambucus nigra). III. Porovnanie stability farbív v surovej, pasterizovanej a fermentovanej šťave |
157-165 |
DRDÁK, M. - HAYDEN, J. Farbivá bazy čiernej (Sambucus nigra). IV. Stabilita farbiv v roztokoch so zvýšenou koncentráciou cukru |
167-174 |
BUBELÍNIOVÁ, E. - RIPPEL, A. Stanovenie zinku, kadmia a olova v ovocí a zelenine metódou atómovej absorpčnej spektometrie |
175-183 |
KRKOŠKOVÁ, B. Emulzie mliečneho tuku stabilizované laktoproteinátmi |
185-190 |
VALŠÍKOVÁ, M. - CHRENKO, J. Obsah kyseliny askorbovej a beta-karotínu v rôznych odrodách zeleninovej papriky konzervovanej sterilizovaním |
191-195 |
SŮROVÁ, E. - SMIRNOV, V. Zmeny v zastúpení mastných kyselín v lipidoch maku a makových plniek počas skladovania |
197-206 |
DANKO, J. Návrh štruktúry a parametrov optimálne riadiaceho člena pre programovú reguláciu vákuového chladenia chleba |
207-213 |
OLEKŠÁK, J. - EGED, Š. Potlačovanie rozvoja biologických nárastov na chladiacich okruhoch potravinárskych závodov |
=Number ?> 4 | |
217-231 |
GÖRNER, F. - MAĎARIČ, A. Dusičnan a dusitan v mlieku a mliečnych výrobkoch |
233-237 |
PALO, V. - PRECLÍK, F. - JANČOVÁ, O. Zastúpenie Pb, Cd, Hg a As v skladovanom (sudovanom) ovčom syre |
239-250 |
KOMAN, V. - PROKAJ, J. - SCHMIDT, Š. Sledovanie zmien rýchlosti hydrogenácie v závislosti od katalytických inhibítorov |
251-261 |
ZEMEK, J. - KUNIAK, Ľ. Stanovenie aktivít hydroláz biopolymérov tabletovými chromolytickými testami |
263-267 |
DRDÁK, M. - ZEMKOVÁ, M. Metóda na posúdenie spracovania zelených častí plodov pri výrobe mletej koreninovej papriky |
269-277 |
PREKOPPOVÁ, J. - KRČÁL, Z. Hodnotenie mikrobiologickej kvality nakupovaného mlieka |
279-288 |
VACOVÁ, T. - PRUGAROVÁ, A. - KOVÁČ, M. Vplyv interferujúcich iónov Cd2+ na stanovenie olova iónovoselektívnou elektródou Crytur 82-17 |
Pripomname si jubileum | |
289-290 |
Doc. Ing. Bohumil Škárka, CSc., vedúci Katedry technickej mikrobiológie a biochémie CHTF SVŠT päťdesiatnikom Doc. Ing. Bohumil Škárka, CSc., vedúci Katedry technickej mikrobiológie a biochémie CHTF SVŠT päťdesiatnikom |
291-292 |
lng. Jozef Jajcay, CSc, vedúci Vývojového pracoviska Mäsového priemyslu GRT 50-ročný lng. Jozef Jajcay, CSc, vedúci Vývojového pracoviska Mäsového priemyslu GRT 50-ročný |