Scientific journal
23 1984
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 23, 1984
=Number ?> 1 | |
1-10 |
GÖRNER, F. - KNOPP. J. - HAVELKA, B. Problematika obsahu jódu v požívatinách, najmä v mlieku. I. časť |
11-34 |
ŠUBÍK, J. Biochemické a genetické aspekty regulácie metabolickej aktivity pekárskych kvasiniek vo vzťahu ku kvasným procesom v ceste |
35-40 |
PALO, V. - HOSTIN, S. - HANGAI, Š. - BAKO, B. Využitie arómy povrchového mazu syra Niva na ochutenie taveného syra |
41-52 |
JESENSKÁ, Z. - HAVRÁNEKOVÁ, D. - ŠAJBIDOROVÁ, I. Mykoflóra múky, krupice a strúhanky |
53-62 |
TEKEĽ, J. Stanovenie rezíduí herbicídov v cukrovej repe a produktoch jej technologického spracovania. II. |
63-70 |
SŮROVÁ, E. - LEŠKO, J. - UHLÁROVÁ, H. Stanovenie fenolových látok v údených mäsových výrobkoch |
71-80 |
SŮROVÁ, E. - LEŠKO, J. - DUBRAVICKÝ, J. - SMIRNOV, V. Analýza fenolovej frakcie údiacich preparátov kombináciou plynovej chromatografie s hmotnostnou spektrometriou (GLC-MS) |
Pripomname si jubileum | |
81 |
Redaktor Jozef Bielik 70-ročný Redaktor Jozef Bielik 70-ročný |
=Number ?> 2 | |
85-94 |
GÖRNER, F. - KNOPP. J. - HAVELKA, B. Problematika obsahu jódu v požívatinách, najmä v mlieku. II. časť |
95-104 |
PALO, V. - KANÁTOVÁ, M. - HRACHOVEC, T. Metóda na HSGC analýzu ľahko prchavých látok v mliečnych výrobkoch |
105-122 |
KOMAN, V. Otázky trans-izomérov mastných kyselín z pohľadu hydrogenácie a vlastností katalyzátorov |
123-130 |
TEKEĽ, J. - ŠPAŇÁR, M. - KOVAČIČOVÁ, J. - KOVÁČ, M. Porovnanie stanovenia chlorizadónu v repnom cukre chronometrickou metódou a vysokotlakovou kvapalinovou chromatografiou |
131-136 |
DRDÁK, M. - KUKUČKOVÁ, B. Farbivá bazy čiernej (Sambucus nigra). V. Stabilita farbív v roztokoch so zvýšenou koncentráciou etylyalkoholu |
137-146 |
STRMISKOVÁ, G. - SMIRNOV, V. - DUBRAVICKÝ, J. Možnosti stanovenia celkového obsahu karbonylových zlúčenín v údiacich preparátoch |
147-158 |
PERLÍN, C. - KAŠTÁNKOVÁ, J. Směry rozvoje výroby potravinářských výrobků komplexním využitím surovin a snížením jejich ztrát |
159-170 |
SUHAJ, M. - KRKOŠKOVÁ, B. Biotechnologické aspekty čistenia potravinárskych odpadových vôd |
=Number ?> 3 | |
173-182 |
ANTAL, M. - GÖRNER, F. - ŠIMKOVICOVÁ, H. Trendy v potravinárskej mikrobiológii |
183-196 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - BARTEKOVÁ, Z. Štúdium vlastností niektorých zahraničných a domácich polyfosfátových prípravkov používaných v mäsovom priemysle |
197-208 |
JESENSKÁ, Z. - ŠEPITKOVÁ, J. Štúdium výskytu penicílií v cereáliách |
209-224 |
DENDIŠ, J. - BROKEŠ, P. Ultrafiltrácia na necelulózových membránach typu PL |
225-234 |
DRDÁK, M. - VORSOVÁ, R. Farbivá bazy čiernej (Sambucus nigra). VI. Izolácia frakcií farbív a ich vlastnosti |
235-252 |
KOMAN, V. Sekundárne trans-izoméry mastných kyselín z pohľadu ich biologických vlastností |
Pripomname si jubileum | |
253-256 |
VACOVÁ, T. - DUBRAVICKÝ, J. Informácia o 2. celoštátnej konferencii Aditíve látky v požívatinách /Pripomíname si jubileá/ |
257 |
Za dr. Hedvigou Šimkovicovou Za dr. Hedvigou Šimkovicovou |
=Number ?> 4 | |
261-262 |
Pozdrav jubilantovi Pozdrav jubilantovi |
263-274 |
Predstavujeme 25-ročný Centrálny výskumný ústav potravinársky v Budapešti Predstavujeme 25-ročný Centrálny výskumný ústav potravinársky v Budapešti |
275-286 |
HOZOVÁ, B. - ŠORMAN, L. Mikrobiologická stabilita potravín konzervovaných kombinovanými metódami |
287-292 |
ŠAJBIDOR, J. Niektoré možnosti biotechnologického využitia lipidov |
293-304 |
HOJEROVÁ, J. - KOMAN, V. Príspevok kmožnosti jednoduchšieho určovania tuhých podielov v jedlých tukoch |
305-312 |
PRÍBELA, A. - DANIŠOVÁ, C. - HOLEŠŤÁKOVÁ, J. Zmeny antokyanínových farbív počas skladovania sirupu |
313-322 |
DRDÁK, M. - NAŠČÁKOVÁ, M. Stabilita koncentrátu farbív z červenej repy |
323-332 |
SŮROVÁ, E. - SMIRNOV, V. - KRUPČÍK, J. - DUBRAVICKÝ, J. Stanovenie fenolov v údivej aróme získanej destiláciou drevného dechtu |
333-340 |
VACOVÁ, T. - PRUGAROVÁ, A. - KOVÁČ, M. Výsledky testovania použiteľnosti iónovoselektívnej elektródy Crytur na stanovenie olova v požívatinách |
341-348 |
VALÁŠEK, P. - PRÍBELA, A. Analýza karbonylových zlúčenín v koncentrátoch jablkovej arómy |
349-356 |
HORČIN, V. Suchá fazuľa ako konzervárenská surovina |
357-362 |
PREKOPPOVÁ, J. Porovnávanie živných pôd na určenie kvasiniek a plesní v syroch |
363-370 |
BÁLEŠ, V. - HAĽAMA, D. Niektoré problémy modelovania rastu a produkcie metabolitov |
371-379 |
ŠEPITKA, A. - ŠEPITKOVÁ, J. Úspory energie v potravinárskom priemysle s minimálnymi nárokmi na investície |
381-383 |
KOMAN, V. - GONDA, P. Možnosť určovania rýchlostných konštánt v maximálnom reakčnom modeli procesu parciálnej katalytickej hydrogenácie |
385-387 |
KOMAN, V. - PROKAJ, J. - KRIŽAN, A. Inhibičný účinok síry na rýchlosť katalytickej hydrogenácie rastlinných olejov |
Pripomname si jubileum | |
389-390 |
K životnému jubileu prof. Ing. Ladislava Šormana, CSc K životnému jubileu prof. Ing. Ladislava Šormana, CSc |
391-392 |
Doc. lng. Štefan Šulc, CSc., 65-ročný Doc. lng. Štefan Šulc, CSc., 65-ročný |
Recenzie | |
393 |
GÖRNER, F. T. Krébes - A. Štangová: Príručka pre racionalizáciu čistenia v potravinárskej sanitácii - /recenzia/ |
394 |
TVAROŽEK, V. A. Šepitka: Sušenie v potravinárskom priemysle - /recenzia/ |
=Number ?> SPECIAL | |
3 |
SZOKOLAY, A. Foreword to the first special issue of the "Bulletin of Food Research" |
5-14 |
ŠORMAN, V. - HOZOVÁ, B. - STUPÁKOVÁ, V. Thermal resistance of the Bacillus subtilis microorganism in food processed by preservation |
15-22 |
KOMAN, V. Study of lipide structures from the aspects of their nutritive value and technological quality |
23-44 |
PALO, V. Application of headspace analysis in dairying |
45-54 |
ZEMEK, J. - KADLEČÍKOVÁ, B. - KUNIAK, Ľ. - KUČÁR, S. - Conversion of D-glucose to D-fructose catalyzed by yeasts and yeast-Iike organisms |
55-64 |
DRDÁK, M. - ŠORMAN, L. - ZEMKOVÁ, M. Beziehung zwischen dem Gehalt der extrahierbaren Farbstoffe und der Farbe des gemahlten Gewürzpaprikas |
65-78 |
KOMAN, V. Contribution to the possibility of graphic-numerical expression of hydrogenated fats' selectivity by means of a "complex value" method |
Recenzie | |
79 |
ŠORMAN, L. L. Rosíval - A. Szokolay et al.: Foreign substances in food - / recenzia/ |