Scientific journal
24 1985
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 24, 1985
=Number ?> 1 | |
3-10 |
HRABÁKOVÁ, J. - GÖRNER, F. - BUZINKAYOVÁ, D. Niektoré mikrobiologické otázky cukrárenských krémov |
11-17 |
PRUGAROVÁ, A. - KOVÁČ, M. Použitie diferenčnej pulznej rozpúšťacej voltametrie pri monitorizácii obsahu olova v cukre. I. |
19-31 |
BARTEKOVÁ, Z. - DUBRAVICKÝ, J. - STRMISKOVÁ, G. - ŠIMUNIČOVÁ, A. - BUCHTOVÁ, V. Vplyv sójových a mliečnych bielkovinových prísad na technologické a senzorické vlastnosti výrobku Luncheon meat pork - Víkend |
33-42 |
BARTEKOVÁ, Z. - SŮROVÁ, E. - SMIRNOV, V. - DUBRAVICKÝ, J. - MICHALOVÁ, K. Štúdium zloženia kyselinovej frakcie údiacich preparátov |
43-51 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - BARTEKOVÁ, Z. Účinok polyfosfátových aditív na akosť hovädzej salámy |
Pripomname si jubileum | |
53-54 |
K 60. narodeninám doc. RNDr. Františka Strmisku, CSc. K 60. narodeninám doc. RNDr. Františka Strmisku, CSc. |
=Number ?> 2-3 | |
53-58 |
DĚDEK, M. - KMÍNKOVÁ, M. - KUČERA, J. Použití beta-galaktozidázy v potravinářském průmyslu |
59-62 |
Ing. Alexander Szokolay, DrSc., riaditeľ Výskumného ústavu potravinárskeho, šesťdesiatnikom Ing. Alexander Szokolay, DrSc., riaditeľ Výskumného ústavu potravinárskeho, šesťdesiatnikom |
69-79 |
PRÍBELA, A. - KARKALÍKOVÁ, M. - DANIŠOVÁ, C. Objektívne hodnotenie zákalu ovocných štiav |
81-92 |
KOMAN, V. - MAJERČÁK, J. - ŠAJBIDOR, J. Otázky zdanlivej aktivačnej energie hydrogenácie rastlinných olejov |
93-103 |
UHNÁK, J. - VENINGEROVÁ, M. - MAĎARIČ, A. Dynamika rezíduí hexachlórbenzénu v potravinovom reťazci počas dlhodobého skladovania |
105-111 |
RÚČKA, I. - KOČAN, A. - MAĎARIČ, A. Stanovenie obsahu N-nitrozodimetylamínu v pivovarníckom slade a pive metódou plynovej chromatografie a hmotnostnej spektrometrie |
113-119 |
PAĽUŠOVÁ, O. - URSÍNYOVÁ, M. - RIPPEL, A. Stanovenie ortuti vo vajciach bezplameňovou atómovou absorpčnou spektrometriou |
121-126 |
MAHEĽOVÁ, H. - UHNÁK, J. - KUDLIČKOVÁ, J. Laboratórne štúdium rezíduí hexachlórbenzénu v pôde a podzemných vodách |
127-135 |
KALÁČ, J. - SALKOVÁ, Z. - BÍROŠOVÁ, Z. Chemické zmeny v jedlých tukoch počas pôsobenia tepla a ionizujúceho žiarenia. I. Sledovanie obsahu mastných kyselín a oxidačnej stability |
137-141 |
PETRÍKOVÁ, D. - JESENSKÁ, Z. - JANÁKOVÁ, V. Znehodnotenie konzervárenských výrobkov mikroskopickými hubami |
143-151 |
ŠEPITKOVÁ, J. - JESENSKÁ, Z. Analýza mykoflóry sladovníckeho jačmeňa a sladu. I. Poľné mikromycéty |
153-161 |
TEKEĽ, J. - KOVAČIČOVÁ, J. - KOVÁČ, J. Štúdium adsorpcie rezíduí herbicídov na aktívnom uhlí pri technologickom spracovaní cukrovej repy |
163-171 |
ŠPAŇÁR, M. - JANČEKOVÁ, Z. - KOVÁČ, M. Analytické porovnanie dvoch spôsobov získavania sacharózy z cukrovej repy vzhľadom na obsah aminokyselín a organických kyselín. I. |
173-186 |
KRKOŠKOVÁ, B. Emulgačné vlastnosti izolovaných mliečnych bielkovín |
181-184 |
BUBELÍNIOVÁ, E. - KOVÁČ, M. Stanovenie organických kyselín v ovocí kapilárnou izotachoforézou |
=Number ?> 4 | |
191-197 |
JELÍNKOVÁ, N. - KALÁČ, J. - UHNÁK, J. Možnosti použitia vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie pri určovaní stupňa znehodnotenia tukov počas smaženia |
199-208 |
UHEROVÁ, R. - HRIVŇÁK, J. - SMIRNOV, V. Stanovenie polycyklických aromatických uhľovodíkov v kvapalných údiacich preparátoch plynovou chromatografiou |
209-216 |
KRUTOŠÍKOVÁ, A. - UHER, M. - KOVÁČ, M. - KOVÁČ, J. Zlúčeniny vyvolávyjúce sladkú chuť. I. Sladké bielkoviny |
217-227 |
PREKOPPOVÁ, J. - KONTOVÁ, M. Kyslomliečna termorezistentná mikroflóra tepelne ošetreného mlieka |
229-237 |
SMIRNOV, V. - SŮROVÁ, E. - KRUPČÍK, J. Stanovenie fenolov v extraktoch a koncentrátoch údivej arómy |
239-246 |
STRMISKOVÁ, G. - SŮROVÁ, E. - HOLOTÍK, Š. - DUBRAVICKÝ, J. - SMIRNOV, V. Identifikácie karbonylových zlúčenín v destilátoch drevného dechtu |
247-256 |
VACOVÁ, T. - KRKOŠKOVÁ, B. Stanovenie stupňa substitúcie karboxymetylcelulózy |
257-262 |
RIPPEL, A. - PALUŠOVÁ, O. Ovplyvňovanie kvality poľnohospodárskych plodín v okolí priemyselných závodov |
263-264 |
PALO, V. Zhodnotenie VII. sympózia o aromatických látkach v požívatinách (Banská Bystrica, 19.-20. február 1985) |
265-269 |
HOLČÍKOVÁ, K. - SIMONOVÁ, E. IV. celoštátna konferencia "Riadenie kvality potravinárskych surovín a výrobkov" |
Pripomname si jubileum | |
269 |
Ing. Anton Suchánek, šesťdesiatnikom Ing. Anton Suchánek, šesťdesiatnikom |
270-271 |
Ing. Vincent Karovič, CSc., 65-ročný Ing. Vincent Karovič, CSc., 65-ročný |
272-273 |
Za Dr. Ing. Ladislavom Závodským Za Dr. Ing. Ladislavom Závodským |