Scientific journal
26 1987
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 26, 1987
=Number ?> 1 | |
1-10 |
GÖRNER, F. Inhibiené látky v mlieku |
11-20 |
STRMISKOVÁ, G. - ŠIMKO, P. - HOLOTÍK, Š. - DUBRAVICKÝ, J. - SMIRNOV, V. Vplyv údenia na obsah a zastúpenie karbonylových zlúčenín v jemnej saláme |
21-37 |
SUHAJ, M. - ŠPAŇÁR, M. - KOVÁČ, M. Spektrálna charakteristika acesulfamu K |
29-37 |
ŠPAŇÁR, M. - KOVÁČ, M. - JANČEKOVÁ, Z. - KOZÁR, I. Porovnanie dvoch spôsobov získavania sacharózy z cukrovej repy vzhľadom na obsah betaínu. III. |
39-48 |
DUBAYOVÁ, K. - PRÍBELA, A. Štandardná zmes na hodnotenie farby sladiny a piva |
49-54 |
ŠORMAN, L. - DUDÁŠOVÁ, S. - DUDÁŠ, J. Sledovanie zmien dusíkatých látok vplyvom termosterilizácie potravín využitím metódy plánovania experimentu |
55-62 |
ŠORMAN, L. - RAJNIAKOVÁ, A. - HOZOVÁ, B. Vplyv kombinácie ionizujúceho žiarenia a termosterilizácie na zmeny obsahu sulfhydrylových skupín, myoglobínu a amoniaku v hovädzom mäse |
63-70 |
RAJNIAKOVÁ, A. - ŠORMAN, L. Zmeny kyseliny L-askorbovej a aktivity peroxidázy počas rôznych spôsobov termosterilizácie hrášku |
71-76 |
ŠORMAN, L.. - RAJNIAKOVÁ, A. - SALKOVÁ, Z. Vplyv kombinácie ionizujúceho žiarenia a tepelnej konzervácie na zmeny lipidov hovädzieho mäsa |
77-83 |
VALLUŠOVÁ, M. - GÖRNER, F. Biometrické hodnotenie stanovenia počtu baktérií v sušenom odstredenom mlieku |
85-90 |
SUHAJ, M. - KRKOŠKOVÁ, B. Modelové čistenie pivovarských odpadových vôd. II. Biologické nárastové reaktory |
91-96 |
SUHAJ, M. - KRKOŠKOVÁ, B. Modelové čistenie pivovarských odpadových vôd. III. Kombinované spôsoby čistenia |
97-104 |
VACOVÁ, T. - SZOKOLAY, A. - KOVÁČ, M. Súčasný stav v analýze aditívnych látok |
Pripomname si jubileum | |
105-106 |
Prof. Ing. dr. Gustáv Janíček, DrSc. 75-ročný Prof. Ing. dr. Gustáv Janíček, DrSc. 75-ročný |
=Number ?> 2 | |
113-119 |
ŠORMAN, L. - RAJNIAKOVÁ, A. Štúdium zmien myoglobínu v hovädzom mäse vplyvom rôznych spôsobov termosterilizácie |
121-129 |
KRKOŠKOVÁ, B. Stabilizačný účinok hydrokoloidov na mliečne bielkoviny |
131-137 |
PRUGAROVÁ, A. - KOVÁČ, M. Štúdium obsahu kadmia v kakaových semenách a kakaovom prášku |
139-145 |
KÜRTHYOVÁ, E. - DANIŠOVÁ, C. Stabilita farbív mletej koreninovej papriky |
147-157 |
ŠEPITKOVÁ, J. - MARKO, A. - JESENSKÁ, Z. K problematike výskytu mikromycét a aflatoxínu B1 v sladovníckom jačmeni a slade zo žatvy roku 1985 |
159-162 |
GÖRNER, F. - ANTAL, M. Laktoperoxidázový komplex v mlieku |
163-171 |
ŠPAŇÁR, M. - KOVÁČ, M. - JANČEKOVÁ, Z. Porovnanie dvoch technológií výroby cukru z hľadiska sledovania koncentrácie farebných látok |
173-187 |
KEREKRÉTY, J. - KARPIŠ, L. - MRAVCOVÁ, I. Zahusťovanie vaječného bielka na špirálových ultrafiltraených membránach |
189-195 |
KRKOŠKOVÁ, B. - SUHAJ, M. Modelové čistenie pivovarských odpadových vôd. IV. Návrh technológie čistenia |
197-202 |
BARANCOVÁ, E. - SUHAJ, M. Chemické zloženie biokalov z čistiarní odpadových vôd potravinárskych závodov. I. |
Pripomname si jubileum | |
203-204 |
K životnému jubileu Ing. Ladislava Bobiša, CSc. K životnému jubileu Ing. Ladislava Bobiša, CSc. |
205-206 |
Ing. Ladislav Šarvári, CSc., 50-ročný Ing. Ladislav Šarvári, CSc., 50-ročný |
207 |
Za Ing. Eduardom Lifkom, CSc. Za Ing. Eduardom Lifkom, CSc. |
=Number ?> 3-4 | |
213-216 |
ŠKÁRKA, B. - UJHELYIOVÁ, L. Optimalizácia niektorých paramentrov citrónovej fermentácie kvasinkou Candida lipolytica 106 na n-alkánoch |
217-222 |
ŠKÁRKA, B. - ZEMANOVIE, J. Vplyv tenzidov na produkciu celuláz vláknitou hubou Trichoderma viride |
223-234 |
OBERNAUEROVÁ, M. - ŠUBÍK, J. Rekombinácia mitochondriálnych génov a hybridizácia kvasiniek |
235-250 |
OBERNAUEROVÁ, M. - ŠUBÍK, J. Regulácia alfa-glukozidázy a beta-D-fruktofuranozidázy v priemyselných kmeňoch pekárskych kvasiniek a príprava rekombinantov nadprodukujúcich tieto enzýmy |
251-261 |
GÖRNER, F. Arómové látky v požívatinách |
263-273 |
DŽATKOVÁ-DUBAYOVÁ, K. - PRÍBELA, A. Štandardizácia spektrofotometrov Spekol 10 |
275-281 |
BUBELÍNIOVÁ, E. - KOVÁČ, M. Tvorba kyseliny mliečnej počas fermentácie mliečnych výrobkov |
283-288 |
BARANCOVÁ, E. - SUHAJ, M. II. Zhodnotenie kvality biokalov z čiastiarní odpadových vôd potravinárskeho priemyslu vzhľadom na obsah aminokyselín a vitamínov |
289-297 |
SCHMIDT, Š. - ČANIGOVÁ, M. - ŠEVCOVÁ, J. Charakterizácia olejov zo semien vybraných druhov ovocia |
299-300 |
KOMAN, V. - KOMANOVÁ, E. - TALEB-BENDIAB, S. A. Jojoba |
301-302 |
KOMAN, V. - KOMANOVÁ, E. - TALEB-BENDIAB, S. A. Jojoba |
303-304 |
Technology and biochemistry of wine (Gordon and Breach Science Publishers 1988) Technology and biochemistry of wine (Gordon and Breach Science Publishers 1988) |
Pripomname si jubileum | |
305-306 |
Doc. Ing. Václav Koman, DrSc., 60-ročný Doc. Ing. Václav Koman, DrSc., 60-ročný |
307-308 |
Doc. Ing. Alexander Dandár, CSc., 50-ročný Doc. Ing. Alexander Dandár, CSc., 50-ročný |