Scientific journal
28 1989
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 28, 1989
=Number ?> 1-2 | |
1-11 |
PRÍBELA, A. - MÁRIÁSSYOVÁ, M. Prírodné farbivá. I. Flavonoidy |
13-26 |
PRÍBELA, A. - MÁRIÁSSYOVÁ, M. Prírodné farbivá. II. Antokyaníny a betalaíny |
27-34 |
HOZOVÁ, B. - ŠORMAN, L. Skúmanie možnosti uchovateľnosti niektorých vitamínov B pri aplikácii netradičných metód konzervácie |
35-44 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Využitie derivačnej spektrofotometrie pri analýze niektorých prírodných a aditívnych zložiek požívatín |
45-56 |
KOLLÁR, R. - ŠTURDÍK, E. - ŠAJBIDOR, J. - ŠANDULA, J. - KRČMÁŘ, S. - FORSTHOFFER, J. Frakcionácia a využitie komponentov pekárskeho droždia |
57-70 |
STREĎANSKÝ, M. - CÍFERSKÁ, G. - ŠTURDÍK, E. - BARÁTH, Z. - ROSENBERG, M. - KOČAN, J. - MASTIHUBA, V. Izolácia a biochemická charakterizácia glukózaoxidázy Aspergillus niger pre potravinárske a analytické využitie |
71-79 |
STREĎANSKÝ, M. - CÍFERSKÁ, G. - ŠTURDÍK, E. - ROSENBERG, M. - KOVÁČ, J. - KREMNICKÝ, Ľ. - VAVREK, R. Potravinárske využitie glukózaoxidázy a katalázy z Aspergillus niger |
81-90 |
JENDRICHOVSKÁ, M. - SABO, B. Kontrola fermentačnej výroby kyseliny glutámovej |
91-95 |
SAMEK, Z. - BURIAN, J. - SAXA, V. Plazmidové profily mliekárenských kultúr |
97-107 |
BARTEKOVÁ, Z. - SMIRNOV, V. - DUBRAVICKÝ, J. - STARUCH, L. Organoleptické vlastnosti tekutých udiacich preparátov UTP |
109-119 |
BARTEKOVÁ, Z. - DUBRAVICKÝ, J. - SMIRNOV, V. - HLAVATÁ, G. Sledovanie vplyvu niektorých aditív na organoleptické vlastnosti nátierok "Pasta z údeného mäsa" |
121-127 |
SCHULTZOVÁ, K. - TEKEĽ, J. - KOVAČIČOVÁ, J. Stanovenie rezíduí močovinových herbicídov v poľnohospodárskych plodinách chromatografiou na tenkých vrstvách |
129-134 |
KOVANIČOVÁ, V. - DUDÁŠOVÁ, S. - MICHALKOVÁ, J. Overenie antimikrobiálnej účinnosti vybraných aditívnych látok |
135-140 |
ČELKOVÁ, A. - SCHMIDT, Š. Stanovenie obsahu niklu v sústave olej-niklový katalyzátor na kremeline |
141-147 |
KALÁČ, J. - KIRCHHOFFOVÁ, A. - GIANITS, L. Vplyv tepelnej záťaže na kvalitatívne zmeny oleja pri príprave pirôžkov |
149-158 |
ŠEPITKOVÁ, J. - HARGAŠ, V. - JESENSKÁ, Z. Mykologické problémy v konzervárenskej technológii |
159-167 |
DZUGASOVÁ, J. - DODOK, L. - KLVANOVÁ, J. - VISZLAIOVÁ, Š. Stabilita emulzií na prípravu oblátkových ciest |
169-173 |
FERENČÍK, B. - SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Stanovenie acesulfamu K v nealkoholických nápojoch metódou HPLC |
=Number ?> 3 | |
181-188 |
PRÍBELA, A. - DANIŠOVÁ, C. - JEDLIČKOVÁ, S. - PECHO, L. Obsah antokyanínov v odrodách červených a čiernych ríbezlí |
189-196 |
DRDÁK, M. - DAUČÍK, P. - KUBASKÝ, J. Delenie antokyanínov červených vín HPLC za využitia izokratickej elúcie |
197-211 |
DUDÍKOVÁ, E. - ŠUBÍK, J. Stanovenie aktivity alfa-amylázy v enzýmových preparátoch |
213-220 |
ŠINKOVÁ, T. - PASTIEROVÁ, E. - KOVÁČ, M. Stanovenie sušiny a tuku v kukurici pomocou Infrapidu 61 |
221-226 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. Karbonylové zlúčeniny v údených a aromatizovaných mäsových výrobkoch |
227-233 |
KOVÁČ, M. - UHER, M. - RAJNIAKOVÁ, O. Priebeh Maillardových reakcií v potravinách |
235-241 |
KRKOŠKOVÁ, B. - DUDÍKOVÁ, Z. Gélotvorné vlastnosti krvnej plazmy |
243-252 |
ROSENBERG, M. - ŠTURDÍK, E. - ROSENBERGOVÁ, I. - STREĎANSKÝ, M. Produkty glukónovej fermentácie využiteľné v potravinárstve |
253-263 |
HOZOVÁ, B. - DRDÁK, M. - RAJNIAKOVÁ, A. Vplyv netradičnýchmetód konzervácie (fytoncídy a termosterilizácia) na mikrobiologické a nutričné vlastnosti potravín |
265-270 |
ŠIMKOVÁ, M. - ŠPITÁLNIKOVÁ, L. Fermentačná výroba kyseliny glutámovej |
271-284 |
SCHMIDT, Š. - JUHÁSZ, O. - KOMAN, V. - ŠKÁRKA, B. Štruktúrna analýza lipidov. III. Stereošpecifická analýza glycerolipidov fosfolipázou A2 z včelieho jedu |
285-295 |
HOJEROVÁ, J. - GRMANOVÁ, V. - ROKOŠNÁ, Z. Oxidačná stabilita tukov počas záhrevu |
297-302 |
ŠAJBIDOR, J. Zloženie mastných kyselín piatich rodov vláknitých mikromycét |
303-308 |
PAPAJOVÁ, H. - HERMANOVÁ, V. Sledovanie dynamiky výskytu kadmia, olova a zinku pri technologickom spracúvaní mlieka |
309-315 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - MIKÓCZIOVÁ, Z. Minerálne zloženie odtučnených hovädzích kostí po mechanickej separácii mäsa. I. Makroelementy |
317-323 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - ZVADA, P. - MIKÓCZIOVÁ, Z. Minerálne zloženie odtučnených hovädzích kostí po mechanickej separácii mäsa. II. Mikroelementy |
Pripomname si jubileum | |
325-326 |
Ing. Michal Valachovič šesťdesiatročný Ing. Michal Valachovič šesťdesiatročný |
327-328 |
K životnému jubileu Štefana Schmidta K životnému jubileu Štefana Schmidta |
329 |
Jozef Bielik 75-ročný Jozef Bielik 75-ročný |
=Number ?> 4 | |
337-350 |
JURÍKOVÁ, K. Pektolytické enzýmy a metódy stanovenia ich aktivity |
351-358 |
JANEKOVÁ, K. - HORVÁTHOVÁ, J. - SABO, B. Použitie ionexovej chromatografie pri purifikácii enzýmu |
359-365 |
PIECKOVÁ, E. - TOMANOVÁ, E. Bacillus cereus v požívatinách |
367-374 |
JENDRICHOVSKÁ, M. - SABO, B. Využitie kapilárnej izotachoforézy na stanovenie organických kyselín vo fermentačných roztokoch kyseliny glutámovej |
375-381 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Chuťové vlastnosti syntetického sladidla acesulfamu K |
383-394 |
RAJNIAKOVÁ, A. - ŠORMAN, L. - HOZOVÁ, B. - SALKOVÁ, Z. Zmeny lipidov a senzorických vlastností potravín pri kombinovanej konzervácii (termosterilizácia + ionizujúce žiarenie) |
395-404 |
SCHMIDT, Š. - BOHOV, P. - MAJERČÁK, J. Vplyv parciálnej katalytickej hydrogenácie na štruktúru triacylglycerolov repkového oleja |
405-415 |
ČELKOVÁ, A. - SCHMIDT, Š. - BOHOV, P. Sonochemické účinky ultrazvuku na hydrogenáciu olivového oleja |
417-425 |
ČELKOVÁ, A. - ŠIMON, P. - SCHMIDT, Š. - BOHOV, P. Kinetická štúdia hydrogenácie slnečnicového oleja |
427-440 |
KOMAN, V. Programový príspevok k chromatografickému štúdiu zloženia a štruktúr éterických olejov |
441-448 |
HOJEROVÁ, J. - WUNDEROVÁ, A. - LACKOVÁ, A. Nátierky pre priamy konzum na báze bravčovej masti a slnečnicového oleja |
Pripomname si jubileum | |
451-452 |
K životnému jubileu doc. Ing. Štefana Šulca, CSc. K životnému jubileu doc. Ing. Štefana Šulca, CSc. |
453-456 |
HOLČÍKOVÁ, K. I. celoštátna konferencia "Banka dát o požívatinách" |