Scientific journal
30 1991
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 30, 1991
=Number ?> 1-2 | |
1-4 |
PRÍBELA, A. - ŠKÁRKA, B. Vývoj potravinárskeho štúdia na Chemickotechnologickej fakulte STU v Bratislave |
5-10 |
ŠINKOVÁ, T. Súčasná medzinárodná stratégia v oblasti obmedzovania kontaminácie požívatín polychlórovanými bifenylmi |
11-19 |
DANDÁR, A. - MATULA, S. Farba technických cukrových roztokov. I. Charakterizácia farebných látok |
21-32 |
PRÍBELA, A. - ROKOSOVÁ, D. - FARKAŠ, P. Prchavé látky kvetov bazy chabzdovej |
33-41 |
VRBOVÁ, E. - PECKOVÁ, J. - MAREK, M. - BŘEZINA, P. Enzymová elektroda pro stanovení laktosy |
43-51 |
SUHAJ, M. Príspevok k spektrofotometrickým metódam stanovenia chinínu v tonizujúcich nápojoch |
53-57 |
KAROVIČOVÁ, J. - POLONSKÝ, J. - DRDÁK, M. Stanovenie dusienanov v zelenine |
59-67 |
HALÁSOVÁ, G. - PAŠÁKOVÁ-MIHALIAKOVÁ, A. Aplikácia solí hliníka v cukrovarskej analytike a technológii |
69-77 |
STRMISKOVÁ, G. - SMIRNOV, V. Vybrané nutriene významné minerálne látky v rybách a rybích výrobkoch |
79-84 |
STRMISKOVÁ, G. - ZVADA, P. Štúdium obsahu vybraných stopových prvkov hlivy ustricovitej |
85-93 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - BÁNHEGYIOVÁ, E. Vplyv hlivy ustricovitej na zloženie a vlastnosti výrobkov typu jemnej salámy |
95-103 |
BARTEKOVÁ, Z. - DUBRAVICKÝ, J. - SMIRNOV, V. - STRMISKOVÁ, G. - STARUCH, L. Organoleptické vlastnosti výrobku Klobásová zmes s UTP 1 po skladovaní |
105-110 |
STARUCH, L. - DUBRAVICKÝ, J. - SMIRNOV, V. - BEDNÁR, M. Stabilita fenolických látok kvapalného udiaceho preparátu UTP 1 |
111-117 |
SOPKOVČÍK, M. - SMELÍKOVÁ, Z. Výťažnosť škrobu z rôznych hybridov kukurice |
119-123 |
ŠVÁBOVÁ, M. Ukazatelé při posuzování změn Vitolanu z hlediska hygienického |
125-142 |
KOMAN, V. - DANIELOVÁ, E. - RAIS, I. Sústava nomogramov pre možnosti regulovania priemyselného procesu neizotermickej katalytickej hydrogenácie triacylglycerolov |
143-150 |
SMELÍKOVÁ, Z. - SOPKOVČÍK, M. - WERNEROVÁ, A. Výber vhodných odrôd zemiakov určených na výrobu zemiakových lupienkov |
151-160 |
DANKO, J. Číslicové meracie prístroje neelektrických veličín. I. Číslicový snímač prietoku |
161-168 |
MEDVEĎ, M. Dusíkaté hnojivá a technologická kvalita cukrovej repy |
169-170 |
Grundlagen der Lebensmittelmikrobiologie (VEB FAchbuchverlag 1989) Grundlagen der Lebensmittelmikrobiologie (VEB FAchbuchverlag 1989) |
Pripomname si jubileum | |
171-173 |
K sedemdesiatinám prof. Ing. dr. Fridricha Görnera, DrSc. K sedemdesiatinám prof. Ing. dr. Fridricha Görnera, DrSc. |
174-175 |
K šesťdesiatinám Ing. Teodora Krébesa K šesťdesiatinám Ing. Teodora Krébesa |
=Number ?> 3 | |
189-199 |
PALO, V. Kryoskopia v mliekárstve |
201-208 |
RAJNIAKOVÁ, A. - HOZOVÁ, B. - DRDÁK, M. - TAKÁCSOVÁ, M. Využitie glycínu pri netradičnej metóde konzervácie. II. Vplyv kombinovanej konzervácie na sulfhydrylové skupiny |
209-216 |
KAROVIČOVÁ, J. - ROSENBERG, M. - POLONSKÝ, J. - PRÍBELA, A. Organické kyseliny bazy chabzdovej a čiernej |
217-229 |
DRDÁK, M. - DAUČÍK, P. - KAROVIČOVÁ, J. - ŠIMKO, P. - RAJNIAKOVÁ, A. Optimalizácia podmienok rozdelenia antokyanínov červených vín HPLC |
231-237 |
SUHAJ, M. - FERENČÍK, B. - SABOVÁ, B. Stálosť sladidla Sunett v nealkoholických nápojoch počas skladovania |
239-246 |
SCHMIDT, Š. - HOJEROVÁ, J. - BYSTRICKÁ, M. Štruktúry triacylglycerolov repkového oleja |
247-254 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Aktivita vody, vlhkosť a rast Staphylococcus aureus pri sušení cestovín |
255-262 |
MATYÁŠOVÁ, N. - POPRAC, J. - MÓROVÁ, E. Stanovenie enzýmovej aktivity v múkach amylografickými metódami |
263-269 |
PASTIEROVÁ, E. Stanovenie bielkovín v sušenom mlieku metódou NIR |
271-272 |
Taxonómia kvasiniek a kvasinkovitých organizmov (Alfa 1990) Taxonómia kvasiniek a kvasinkovitých organizmov (Alfa 1990) |
=Number ?> 4 | |
277-284 |
KOLESÁROVÁ, E. - SABO, B. - JENDRICHOVSKÁ, M. - KROUPOVÁ, E. - MATYÁŠOVÁ, D. Využitie dietylesteru kyseliny vínnej v potravinárstve |
285-289 |
FARKAŠ, P. - HRADSKÝ, P. - SUCHÝ, V. Izolácia a charakterizácia horkých látok konzervovanej cukety (Cucurbita pepo giromontia) |
291-297 |
ZEMANOVIČ, J. - SILLOVÁ, J. - ŠTOFLOVÁ, D. Enzýmová hydrolýzy proteínov |
299-304 |
ZEMANOVIČ, J. - ŠTOFLOVÁ, D. - SILLOVÁ, J. Enzýmová hydrolýza kazeínu v membránovom reaktore |
305-310 |
KAROVIČOVÁ, J. - POLONSKÝ, J. - PRÍBELA, A. - VÍTKOVÁ, M. Zloženie organických kyselín v sladovom kvete |
311-316 |
ŠIMKO, P. - PRÍBELA, A. - KNEŽO, J. Stanovenie benzo(a)pyrénu v sušenom sladovom kvete |
317-323 |
PRÍBELA, A. - PAVLOVIČOVÁ, E. Tvorba hnedých produktov pri kyslej hydrolýze sladového kvetu |
325-333 |
DRDÁK, M. - DAUČÍK, P. - KUBASKÝ, J. - KAROVIČOVÁ, J. Rozdelenie antokyanínov červených vín gradientovou HPLC |
335-341 |
ŠIMÚTH, J. Poškodenie DNA látkami rozpustenými vo vode z propolisu a flavonoidu kvercetínu v prítomnosti Cu2+ |
343-351 |
SCHMIDT, Š. - HOJEROVÁ, J. Frakcionácia stuženého repkového oleja |
353-360 |
DODOK, L. - ALI, M. A. - HALÁSOVÁ, G. - BUCHTOVÁ, V. - POLÁČEK, I. - HOZOVÁ, B. Vlastnosti a chemické zloženie láskavca (Amaranthus L.) |
361-371 |
DANKO, J. Číslicové meracie prístroje neelektrických veličín, II. Číslicový snímač teploty |
373-376 |
KOMAN, V. - KOMAN, J. Príspevok k diferenciácii hydrogenovaných triacylglycerolov pomocou súboru numericko-grafických znakov |