Scientific journal
31 1992
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 31, 1992
=Number ?> 1 | |
3-17 |
DUDÍKOVÁ, E. Stanovenie aktivity hlavných celulolytických enzýmov v potravinárskych a krmovinárskych enzýmových preparátoch |
19-33 |
JURÍKOVÁ, K. Génové sondy, ich príprava a použitie v potravinárskej mikrobiológii |
35-41 |
ALTAMIRANO, R. C. - DRDÁK, M. - ŠIMON, P. - RAJNIAKOVÁ, A. - KAROVIČOVÁ, J. Vplyv organických kyselín na stabilitu betanínu |
43-48 |
PRÍBELA, A. - PAVLOVIČOVÁ, E. Produkcia hnedých farebných látok enzýmovou hydrolýzou sladového kvetu |
49-56 |
KUBIŠOVÁ, Ľ. - ŠIMÚTH, J. Nukleotidy a bielkoviny ako ochrana DNA pred jej poškodením kvercetínom v prítomnosti Cu2+ |
57-64 |
RAJNIAKOVÁ, A. - DRDÁK, M. - BUCHTOVÁ, V. - TAKÁCSOVÁ, M. - HOZOVÁ, B. - KORCOVÁ, D. Využitie fytoncídov horčice v procese konzervácie potravín |
65-70 |
ALI, M. A. - DODOK, L. - HALÁSOVÁ, G. Reologické vlastnosti ciest z múky láskavca bielosemenného (Amaranthus hypochondriacus) |
71-78 |
HALÁSOVÁ, G. - DODOK, L. - SMELÍK, A. - GREIF, G. Zloženie sacharidov v zrne láskavca metlinatého (Amaranthus cruentus) |
79-87 |
HALÁSOVÁ, G. - DODOK, L. - LOKAJ, J. - SMELÍK, A. - VOLLEK, V. Izolácia škrobu zo zrna láskavca metlinatého (Amaranthus cruentus) |
Pripomname si jubileum | |
89 |
Pozdrav jubilantovi Ing. Jánovi Uhnákovi, CSc. Pozdrav jubilantovi Ing. Jánovi Uhnákovi, CSc. |
90-91 |
K životnému jubileu Ing. Kristíny Holčíkovej, CSc. K životnému jubileu Ing. Kristíny Holčíkovej, CSc. |
=Number ?> 2 | |
97-110 |
PRÍBELA, A. - TAKÁCSOVÁ, M. Prírodné farbivá. III. Chlorofyly |
111-118 |
KAROVIČOVÁ, J. - POLONSKÝ, J. - PRÍBELA, A. - ŠIMKO, P. Využitie kapilárnej izotachoforézy na stanovenie niektorých syntetických farbív. |
119-123 |
KOREŇOVÁ, J. - JENDRICHOVSKÁ, M. Spektrofotometrické sledovanie tvorby diacetylu pri kultiváciach mikroorganizmov Lactococcus lactis ssp. Lactis |
125-129 |
ŠIMKO, P. - GERGELY, Š. - DRDÁK, M. - KAROVIČOVÁ, J. Stanovenie ťažkých kovov v kyseline octovej |
131-136 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Vplyv aktivity vody (av) na prežívanie niektorých salmonel |
137-143 |
HOZOVÁ, B. - SMIRNOV, V. - STARÚCH, L. - RAPANT, J. Inhibícia modelových mikroorganizmov údiacim preparátom UTP-1 |
145-153 |
BARTEKOVÁ, Z. - DUBRAVICKÝ, J. - BÁNYIOVÁ, P. Vplyv hlivy ustricovitej a údiaceho preparátu na organoleptické vlastnosti mäsovej nátierky |
155-166 |
HOZOVÁ, B. - TAKÁCSOVÁ, M. Vplyv biokonzervácie na mikrobiologické, biochemické, nutričné a senzorické vlastnosti potravín |
167-173 |
ZEMANOVIČOVÁ, A. - BAKOŠOVÁ, M. - KARŠAIOVÁ, M. - ZEMANOVIČ, J. Niektoré aspekty merania a regulácie pH v bioreaktoroch |
Pripomname si jubileum | |
175-176 |
Životné jubileum Ing. Jany Kovačičovej, CSc. Životné jubileum Ing. Jany Kovačičovej, CSc. |
=Number ?> 3 | |
179-186 |
MASTIHUBA, V. - UHER, M. Možnosti využitia izomeráz a oxidoreduktáz na prípravu L-hexóz a ketohexóz |
187-194 |
SCHMIDT, Š. - HURTOVÁ, S. Vysokoúčinná kvapalinová chromatografia triacylglycerolov |
195-200 |
ŠIMKO, P. - NOVOTNÝ, L. - DRDÁK, M. - KAROVIČOVÁ, J. Stanovenie polycyklických aromatických uhľovodíkov v kyseline octovej |
201-206 |
DRDÁK, M. - ALTAMIRANO, R. C. - MÓROVÁ, E. - SMELÍK, A. - RAJNIAKOVÁ, A. - PRECLÍK, Ľ. Stabilita farbív z červenej repy na škrobovom nosiči |
207-215 |
DRDÁK, M. - ALTAMIRANO, R. C. - RAJNIAKOVÁ, A. - VOLLEK, V. - ČANIGOVÁ, M. - BENKOVSKÁ, D. Fermentácia šťavy z červenej repy rôznymi kmeňmi Saccharomyces cerevisiae |
217-224 |
KOVÁČOVÁ, M. - PRÍBELA, A. - KOZÁROVÁ, I. Zvýšenie výťažnosti štiav a farbív bazy chabzdovej enzýmovými preparátmi |
225-230 |
ZEMANOVIČOVÁ, A. - BAKOŠOVÁ, M. - KARŠAIOVÁ, M. Regulácia prietoku v sústave s dopravným oneskorením |
231-240 |
DANKO, J. Stanovenie vody v kašovitých výrobkoch snímačom vlhkosti |
241-245 |
ŠINKOVÁ, T. 24. zasadnutie Kódexového výboru pre aditíva a kontaminanty |
=Number ?> 4 | |
249-256 |
ZEMANOVIČ, J. - VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Vplyv aktivity vody na rast a tvorbu proteináz Brevibacterium linens |
257-268 |
VALÍK, Ľ. - PAŽITNÁ, G. - GÖRNER, F. Vplyv aktivity vody a teploty na rast Streptococcus thermophilus a produkciu kyselín |
269-275 |
KAROVIČOVÁ, J. - DRDÁK, M. - POLONSKÝ, J. - ČANIGOVÁ, M. Organické kyseliny po mliečnej fermentácii zeleniny |
277-284 |
MÓROVÁ, E. - KIRÁLOVÁ, J. Účinok kyseliny askorbovej na technologické vlastnosti cesta |
285-295 |
BARTEKOVÁ, Z. - STARUCH, L. - UHEROVÁ, R. - MAKÁŇOVÁ, Z. Vplyv štartovacích kultúr a udiaceho preparátu na organoleptické vlastnosti Malokarpatskej salámy |
297-304 |
STRMISKOVÁ, G. - STARUCH, L. - DUBRAVICKÝ, J. Obsah minerálnych látok v rôznych typoch Malokarpatskej salámy |
305-317 |
DANKO, J. - PROKOP, R. Riadenie modelu reálneho procesu mikropočítačom |
319-339 |
KRUTOŠÍKOVÁ, A. - UHER, M. - KOVÁČ, M. Zlúčeniny vyvolávajúce sladkú chuť. VI. Nesacharózové sacharidy |
341-344 |
UHER, M. - KRUTOŠÍKOVÁ, A. - KOVÁČ, M. Zlúčeniny vyvolávajúce sladkú chuť. VII. Extrémne sladké deriváty guanidínu |
345-352 |
PALO, V. - PLAČKOVÁ, Ľ. Chutnosť srvátky |
353-354 |
Predstavujeme vám (publikácie "International INstitute of Refrigeration") Predstavujeme vám (publikácie "International INstitute of Refrigeration") |
Pripomname si jubileum | |
355 |
K životnému jubileu Ing. Karola Heriana, CSc. K životnému jubileu Ing. Karola Heriana, CSc. |
356 |
Doc. Ing. Václav Koman, DrSc., 65-ročný Doc. Ing. Václav Koman, DrSc., 65-ročný |