Scientific journal
40 2001
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 40, 2001
=Number ?> 1 | |
1-20 |
HORVÁTHOVÁ, V. - ŠTURDÍK, E. - JANEČEK, Š. Stabilita, stabilizácia a aplikácia amyláz |
21-31 |
KRAJČOVIČOVÁ-KUDLÁČKOVÁ, M. Rastlinné proteíny z aspektu výživy a zdravia |
33-42 |
GUDMUNDSEN, O. - GJENDEMSJO, L. K. - CVENGROŠ, J. Polynenasýtené mastné kyseliny radu n-3 v dietetických doplnkoch z rybích olejov |
43-53 |
RUŽIČKOVÁ, A. - POLÍVKA, Ľ. - KOREŇOVÁ, J. - JÁNYI, I. Posudzovanie účinnosti vybraných sanitačných prostriedkov |
55-62 |
KOREŇOVSKÁ, M. Sledovanie vybraných prvkov v biotechnologickej výrobe mliečnanu sodného a kyseliny mliečnej |
63-72 |
KRÍŽOVÁ, S. - ŠALGOVIČOVÁ, D. - SVĚTLÍKOVÁ, A. - SVÍTKOVÁ, S. Vyhodnotenie výsledkov Čiastkového monitorovacieho systému "Cudzorodé látky v potravinách a krmivách" |
=Number ?> 2 | |
75-89 |
KOHAJDOVÁ, Z. - KAROVIČOVÁ, J. Biogénne amíny - vznik, metódy stanovenia a výskyt v potravinách |
91-100 |
PEŤKA, J. - FARKAŠ, P. Prchavé látky vo víne - zloženie a ich vplyv na arómu. I. Primárne aromatické látky |
101-118 |
MAČOR, M. - GRONES, J. Genetická podstata inkorporácie selénu do proteínov v bunkách baktérií |
119-131 |
KAROVIČOVÁ, J. - GREIF, G. - KOHAJDOVÁ, Z. - HYBENOVÁ, E. Využitie multivariačnej analýzy pri hodnotení mliečne fermentovaných zeleninových štiav |
133-143 |
BOBEK, P. - NOSÁĽOVÁ, V. - ČERNÁ, S. Vplyv pleuránu na kolitídu potkana |
145-150 |
KOREŇOVSKÁ, M. Arzén v obilninách, olejninách a krmivách dopestovaných na Slovensku v rokoch 1997-1999 |
Pripomname si jubileum | |
151-152 |
Životné jubileum Prof. Dr. Ing. Fridricha Görnera, DrScc Životné jubileum Prof. Dr. Ing. Fridricha Görnera, DrScc |
153 |
Pozdrav k životnému jubileu Ing. Zlatice Paulovičovej Pozdrav k životnému jubileu Ing. Zlatice Paulovičovej |
154 |
Životné jubileum Ing. Milana Suhaja, CSc. Životné jubileum Ing. Milana Suhaja, CSc. |
=Number ?> 3 | |
157-171 |
KRAHULEC, J. - KYSELÁ, K. - KRETOVÁ, M. Plazmidy a ich replikácia v bakteriálnych kultúrach používaných v potravinárskom priemysle |
173-189 |
PEŤKA, J. - FARKAŠ, P. Prchavé látky vo víne - zloženie a ich vplyv na arómu. II. Sekundárne aromatické látky |
191-207 |
HRČKOVÁ, M. - ZEMANOVIČ, J. Funkčné vlastnosti proteínov v potravinách |
209-219 |
VALÍK, Ľ. - LAUKOVÁ, D. - GÖRNER, F. Obsah Bacillus cereus a celkový počet mikroorganizmov v pasterizovanej smotane |
221-229 |
VELICHOVÁ, H. - BŘEZINA, P. - PIPEK, P. - VALCHÁŘ, P. Využití přídatných látek k prodloužení údržnosti masných výrobků |
231-241 |
HALAMÍČKOVÁ, A. - VORLOVÁ, L. - SMUTNÁ, M. Pilotní studie vlivu rozmrazování a mikrovlnného ohřevu na tvorbu malondialdehydu |
Pripomname si jubileum | |
243-244 |
Ing. Milan Kováč, CSc. - 50-ročný Ing. Milan Kováč, CSc. - 50-ročný |
245 |
Životné jubileum RNDr. Petra Siekela, CSc. Životné jubileum RNDr. Petra Siekela, CSc. |
=Number ?> 4 | |
249-267 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Metódy identifikácie falšovania a autentifikácie potravín. 4. Jedlé tuky a oleje |
269-274 |
KAZATELOVÁ, M. Produkce bakteriocinů bakteriemi mléčného kvašení |
275-283 |
PIECKOVÁ, E. - VAN PETEGHEM, C. H. Integrovaná stratégia kvalitatívnej a kvantitatívnej analýzy reziduí antimikrobiálnych látok v požívatinách |
285-299 |
KAROVIČOVÁ, J. - KOHAJDOVÁ, Z. - HYBENOVÁ, E. - GREIF, G. - LUKÁČOVÁ, D. Hodnotenie zeleninových štiav fermentovaných baktériami mliečneho kysnutia |
301-310 |
HRČKOVÁ, M. - ZEMANOVIČ, J. - RUSŇÁKOVÁ, M. Enzýmová proteolýza sójovej odtučnenej múky |
311-319 |
KRAJČOVIČOVÁ-KUDLÁČKOVÁ, M. - BUČKOVÁ, K. - KLIMEŠ, I. - ŠEBOKOVÁ, E. Deficit jódu pri alternatívnom a tradičnom stravovaní |
Pripomname si jubileum | |
321 |
Ing. Ľudovít Molčan - 70-ročný Ing. Ľudovít Molčan - 70-ročný |
321-322 |
MUDr. Igo Kajaba, CSc. - jubilant MUDr. Igo Kajaba, CSc. - jubilant |
323 |
Gratulujeme Ing. Anne Prugarovej, CSc. Gratulujeme Ing. Anne Prugarovej, CSc. |
324-326 |
Životné jubileum Doc. Ing. Štefana Schmidta, PhD. Životné jubileum Doc. Ing. Štefana Schmidta, PhD. |