Scientific journal
44 2005
Bulletin potravinrskeho vskumu
Bulletin potravinrskeho vskumu
Vol. 44, 2005
=Number ?> 1-2 | |
1-16 |
Kuchta, T. Polymerázová reťazová reakcia ako metóda na analýzu potravín |
17-26 |
Kretová, M. - Kollárovič, G. - Siekel, P. Fragmentácia DNA a geneticky modifikované potraviny |
27-42 |
Brindzová, L. - Takácsová, M. - Šturdík, E. Vznik voľných radikálov a ich eliminácia prírodnými antioxidantami ovsa |
43-52 |
Kollárovič, G. - Kretová, M. - Siekel, P. Sledovanie degradácie DNA v strukovinách využitím PCR metódy |
53-61 |
Kretová, M - Grones, J. Porovnanie konzervatívnych oblastí 23S rDNA rodu Acetobacter |
63-73 |
Lauková, D. - Valík, Ľ. - Koreňová, J. - Görner, F. Matematické modelovanie vplyvu Lactobacillus rhamnosus a teploty na rast Bacillus cereus |
75-82 |
Brázdilová, P. - Kotzian, P. - Vytřas, K. Biosenzor pro kontrolu čerstvosti rybího masa |
83-99 |
Hojerová, J. - Štern, P. - Zsemlye, R. Reológia potravinárskych hydrokoloidov |
101-109 |
Salková, Z. - Sádecká, J. - Jurášová, L. - Kováč, M. Vplyv gama žiarenia na zmeny v čiernom korení |
111-121 |
Janeková, K. - Šinková, T. - Kováčiková, E. - Kováč, M. Príjem syntetických antioxidantov zo stravy v podmienkach Slovenskej republiky |
123-133 |
Svitlíková, A. - Dobríková, E. Obsah hexachlórbenzénu o vybraných základných potravinách v období 1985-2003 v Slovenskej republike |
Pripomname si jubileum | |
135-136 |
Prof. RNDr. František Strmiska, CSc. - osemdesiatročný Prof. RNDr. František Strmiska, CSc. - osemdesiatročný |
136-137 |
Životné jubileum Ing. Jaroslava Zemanoviča, CSc. Životné jubileum Ing. Jaroslava Zemanoviča, CSc. |
137 |
Spomienka na Doc. Ing. Jozefa Dubravického, CSc. Spomienka na Doc. Ing. Jozefa Dubravického, CSc. |
138 |
Za Ing. Annou Prugarovou, CSc. Za Ing. Annou Prugarovou, CSc. |
=Number ?> 3-4 | |
141-155 |
Kuchta, T. Identifikácia zložiek rastlinného a živočíšneho pôvodu v potravinách metódami využívajúcimi polymerázovú reťazovú reakciu |
157-167 |
Kretová, M. - Siekel, P. Možnosť prenosu génov z potravinových zdrojov na konzumentov a ich mikroflóru v tráviacom trakte zvierat a človeka |
169-184 |
Gajdošová, A. - Šturdík, E. Potravinárske využitie ovsa |
185-193 |
Krkošková, B. - Buráková, E. - Macová, E. Charakteristika nutričných a profylaktických zložiek pšenice špaldy |
195-203 |
Panghyová, E. - Glončáková, B. Prežívanie Lactobacillus acidophilus na tepelne opracovanej fazuli (Phaseolus vulgaris L.) |
205-215 |
Matulová, M. - Panghyová, E. Prežívanie buniek vybraných kmeňov baktérií mliečneho kysnutia v modelových podmienkach tráviacej sústavy |
217-226 |
Šinková, T. - Janeková, K. - Kováčiková, E. - Kováč, M. Záťaž detí a mládeže SR prídavnými dusienanmi a dusitanmi z potravín |
227-235 |
Petríková, J. - Jányi, I. - Tóthová, L. - Siekel, P. Možnosti odstraňovania oocýst Cryptosporidium parvum z pitnej vody, mlieka a jablkovej šťavy |
237-247 |
Heilerová, 1. - Čuláková, V. Antiradikálová aktivita a redukená schopnosť bylinných extraktov a ich fenolických kyselín |
249-259 |
Hegedus, O. - Hegedusová, A. - Ivičičová, A. - Vargová, A. Zvýšenie obsahu selénu v proteínovej frakcii semien hrachu záhradného (Pisum sativum L.) prídavkom selénanových solí do pestovateľského substrátu |
261-271 |
Horváthová, V. - Valachová, K. Použitie kvasinkovej glukoamylázy Glm v pekárskej technológii |
Pripomname si jubileum | |
273-274 |
Ing. Alexander Szokolay, DrSc., popredný potravinársky chemik a hygienik 80 ročný Ing. Alexander Szokolay, DrSc., popredný potravinársky chemik a hygienik 80 ročný |
274-275 |
Doc. Ing. Vladimír Palo, PhD. - 75 rokov Doc. Ing. Vladimír Palo, PhD. - 75 rokov |
276 |
Životné jubileum RNDr. Pavla Farkaša, CSc. Životné jubileum RNDr. Pavla Farkaša, CSc. |
277 |
Spomienka na Ing. Vladimíra Smirnova, CSc. Spomienka na Ing. Vladimíra Smirnova, CSc. |
279-281 |
Obsah ročníka 44, 2005 Obsah ročníka 44, 2005 |
282 | Menný register 2005 |