Vedecký časopis - archív
38 1999
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 38, 1999
Číslo 1 | |
1-8 |
Príbela, A. - Takácsová, M. - Kováčová, M. - Podhajeczká, D. Hodnotenie horkej chuti extraktov z bylín |
9-15 |
Príbela, A. - Kováčová, M. - Takácsová, M. - Podhajeczká, D. - Škrovánková, S. Doznievanie horkej chuti extraktov z rastlín |
17-24 |
Takácsová, M. - Kristiánová, K. - Vinh, N. D. - Nhat, D. M. Vplyv extraktov z niektorých bylín a korenín na stabilitu repkového oleja |
25-35 |
Bobek, P. - Galbavý , Š. Vplyv jablkových výliskov na hypercholesterolémiu a karcinogenézu hrubého čreva u potkana |
37-44 |
Štefanovičová, A. - Piknová, Ľ. - Rijpens, N. - Satko, J. - Kuchta, T. Typizácia salmonel polymerázovou reťazovou reakciou orientovanou na repetetívne extragénové palindrómy |
45-53 |
Grones, J. - Mačor, M. - Siekel, P. - Bilská, V. Schopnosť Escherichia coli a Lactobacillus spp. akumulovať selén v biologicky využiteľnej forme |
55-59 |
Kákoniová, D. - Stano, J. - Neubert, K. - Grančai, D. - Andriamainty, F. - Kresánek, J. - Tu, N. Využitie chromogénnych substrátov pri štúdiu proteolytických enzýmov |
Recenzie | |
61 |
Nucleic acid amplification technologies: Application to disease diagnosis (Birkhäuser Boston, 1997) Nucleic acid amplification technologies: Application to disease diagnosis (Birkhäuser Boston, 1997) |
62 |
Carotenoids. Vol. 3 (Birkhäuser Verlag AG, 1998) Carotenoids. Vol. 3 (Birkhäuser Verlag AG, 1998) |
Pripomíname si jubileum | |
63 |
Doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc. - päťdesiatročný Doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc. - päťdesiatročný |
Číslo 2 | |
67-83 |
Ružičková, A. - Majeríková, I. Sekundárna rezistencia mikroorganizmov na dekontaminačný prostriedok |
85-94 |
Valík, Ľ. - Piecková, E. - Görner, F. Modelovanie rastu Neosartorya fischeri v závislosti od aktivity vody upravenej sacharózou a NaCl |
95-102 |
Drahovská, H. - Turňa, J. - Boháčová, V. - Piknová, Ľ. - Kuchta, T. Príprava a použitie vnútorného štandardu pri dôkaze salmonel polymerázovou reťazovou reakciou |
103-108 |
Kuchta, T. - Hapala, I. - Máriássyová, M. - Cantagalli, D. - Girotti, S. Luminometrické stanovenie antioxidačnej aktivity koncentrátov prírodných farbív |
109-118 |
Čepček, J. - Prachar, V. - Kohútová, J. Stanovenie esterov kyseliny ftalovej v stolových vodách |
119-124 |
Koreňovská, M. - Zaušková, P. Sledovanie množstva arzénu v potravinách dennej spotreby na Slovensku v rokoch 1996 až 1998 |
Recenzie | |
125 |
Technológia pekárskej výroby (Cech pekárov a cukrárov, 1999) Technológia pekárskej výroby (Cech pekárov a cukrárov, 1999) |
Pripomíname si jubileum | |
127-128 |
Prof. Ing. Bohumil Škárka, DrSc. - šesťdesiatpäťročný Prof. Ing. Bohumil Škárka, DrSc. - šesťdesiatpäťročný |
129-130 |
Prof. Ing. Milan Drdák, DrSc. - päťdesiatročný Prof. Ing. Milan Drdák, DrSc. - päťdesiatročný |
Číslo 3 | |
133-140 |
Dostálová, J. - Krejčová, A. - Réblová, Z. - Pokorný, J. Změny obsahu a -galaktosidů během máčení a vaření hrachu |
141-152 |
Jamrichová, S. Štúdium niektorých parametrov fermentácie retentátov ultrafiltrovaného mlieka |
153-161 |
Mičieta, K. - Stano, J. - BlanárikovÁ, V. - Havránek, E. - Andriamainty, F. - Birjukova, N. - Ignatova, S. - Šafařík, I. Aktivita invertázy v imobilizovaných bunkách mrkvy |
163-170 |
Neubert, K. - Stano, J. - Mičieta, K. - Grančai, D. - Šafařík, I. Aktivita vybraných aminopeptidáz v imobilizovaných bunkách uhoriek |
171-181 |
Bobek, P. - Galbavý, Š. Vplyv rajčiakových výliskov na hypercholesterolémiu a karcinogenézu hrubého čreva u potkana |
183-193 |
Ailer, Š. Vplyv aplikácie kontaktných listových hnojív na obsah hygienicky významných chemických prvkov v hroznovom mušte a víne |
Recenzie | |
195 |
Všetko o víne (Neografia, 1998) All about wine (Neografia, 1998) Všetko o víne (Neografia, 1998) All about wine (Neografia, 1998) |
Pripomíname si jubileum | |
197-198 |
Ing. Vojtech Szemes, CSc. - šesťdesiatpäťročný Ing. Vojtech Szemes, CSc. - šesťdesiatpäťročný |
199 |
Prof. Ing. Vladimír Báleš, DrSc. - päťdesiatročný Prof. Ing. Vladimír Báleš, DrSc. - päťdesiatročný |
Číslo 4 | |
203-222 |
Suhaj, M. - Kováč, M. Metódy identifikácie falšovania a autentifikácie potravín. 1. Ovocné šťavy |
223-231 |
Drahovská, H. - Pangallo, D. - Kuchta, T. Dôkaz listérií v potravinách metódami založenými na polymerázovej reťazovej reakcii |
233-241 |
Vytřasová, J. - Pejchalová, M. - Měrková, Z. Studium výskytu listerií v procesu výroby olomouckých tvarůžků |
243-250 |
Greifová, M - Valík, Ľ. - Görner, F. - Petríková, J. Predikcia trvanlivosti pasterizovaného mlieka z hľadiska rastu Bacillus cereus pri (5±1) °C |
251-260 |
Bobek, P. - Galbavý, Š. - Máriássyová, M. Vplyv vlákniny cvikly (Beta vulgaris var. rubra) na nutričnú hypercholesterolémiu a chemicky indukovanú karcinogenézu hrubého čreva u potkana |
261-270 |
Štofila, A Inžinierske aspekty difúznych procesov pri údení |
Pripomíname si jubileum | |
271-272 |
Prof. RNDr. Július Šubík, DrSc. jubiluje Prof. RNDr. Július Šubík, DrSc. jubiluje |
273-275 |
Obsah ročníka 38, 1999 Obsah ročníka 38, 1999 |
276 | Menný register |
277-278 | Vecný register |