Politika kvality - aktuality

Zverejnenie žiadostí o zrušenie (resp. vymazanie) zápisu do registra chráneného označenia – DECEMBER 2009

| 15-12-2009

 

Höllen Sprudel (OJ C 299 9.12.2009) krajinou, ktorá žiada zrušenie zápisu je Nemecko a jedná sa o liečivý prameň. Dôvodom zrušenia je skutočnosť, že podnik na výrobu sýtených nápojov, z dôvodu vysokých nákladov, nemá záujem o ochranu tohto označenia ako chráneného označenia pôvodu (CHOP).

Rieser Weizenbier (OJ C 300 10.12.2009) krajinou, ktorá žiada zrušenie zápisu je Nemecko a jedná sa o pivo. Dôvodom zrušenia je skutočnosť, že organizácia podávajúca žiadosť uvádza, že už viac nemá záujem o ochranu chráneného zemepisného označenia (CHZO) piva „Rieser Weizenbier“ z marketingových dôvodov.

Gögginger Bier (OJ C 315 23.12.2009) krajinou, ktorá žiada zrušenie zápisu je Nemecko a jedná sa o pivo. Dôvodom zrušenia je skutočnosť, že pivovar Adler, ktorý vyrábal uvedené pivo, mal v minulosti sídlo v zemepisnej oblasti Krauchenwies Göggingen, a bol predaný pivovaru Bierbrauerei Ott v obci Schussenried, ktorý presunul výrobu do tejto obce. Obnovenie výroby v Krauchenwies-Göggingene sa neplánuje. Výrobky pivovaru Bierbrauerei Ott z obce Bad Schussenried preto už nevyhovujú požiadavkám na špecifikáciu CHZO pre „Gögginger Bier“.