Vedecký časopis - archív
32 1993
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 32, 1993
Číslo 1 | |
1-5 |
DRDÁK, M. - RAJNIAKOVÁ, A. Využitie horčičného oleja pri aseptickom uskladnení mrkvovej drene |
7-15 |
RAJNIAKOVÁ, A. - DRDÁK, M. - BUCHTOVÁ, V. - KORCOVÁ, D. Využitie fytoncídov cesnaku na konzervovanie potravín |
17-24 |
TOMÁŠKA, M. - STREĎANSKÝ, M. - ŠTURDÍK, E. Vplyv vybraných efektorov na termostabilitu beta-galaktozidázy Kluyveromyces marxianus |
25-33 |
BÁLEŠ, V. - ŠEFČÍKOVÁ, R. - ILLEOVÁ, V. Biokatalytické reaktory s dvoma kvapalnými fázami |
35-46 |
ZEMANOVIČOVÁ, A. - MIKLA, M. - BAKOŠOVÁ, M. - KARŠAIOVÁ, M. Adaptívne číslicové riadenie pH v laboratórnom fermentore LF-3 |
47-60 |
DANKO, J. - PROKOP, R. Diskrétna realizácia a metódy nastavovania parametrov PID regulátorov |
61-66 |
STREĎANSKÁ, S. - ŠAJBIDOR, J. Vplyv zloženia prírodných substrátov na produkciu kyseliny arachidónovej štyrmi kmeňmi rodu Mucoracea |
67-73 |
TAKÁCSOVÁ, M. - PRÍBELA, A. Antioxidačné účinky niektorých fytoncídov korenín |
75-80 |
ŠINKOVÁ, T. Systémy hodnotenia aditívnych látok v potravinárstve |
81-88 |
HURTOVÁ, S. - ZEMANOVIČ, J. - SCHMIDT, Š. Enzýmové premeny triacylglycerolov |
89-96 |
TEPEROVÁ, D. Poznatky o škrobe |
97-105 |
HOZOVÁ, B. - UHEROVÁ, R. Niektoré aspekty použitia kyseliny kojovej v potravinárstve |
Číslo 2 | |
109-116 |
GÖRNER, F. - ZEMANOVIČ, J. Streptokoky z hľadiska systematickej bakteriológie |
117-130 |
VANDÁK, D. - ŠTURDÍK, E. Biotechnologická produkcia aromatických látok |
131-139 |
DRDÁK, M. - VALACHOVÁ, J. Steroidné glykoalkaloidy rajčín |
141-146 |
VALACHOVÁ, J. - DRDÁK, M. Metódy stanovenia steroidných glykoalkaloidov rajčín |
147-159 |
TOMÁŠKA, M. - ŠTURDÍK, E. Mikrobiologicko-biochemické aspekty spracovania srvátky |
161-165 |
PALO, V. - POLÁKOVÁ, A. - SERAFÍNOVÁ, T. - BUCHTOVÁ, V. Dusíkaté látky vo vodnom extrakte skladovaného (sudovaného) ovčieho syra |
167-174 |
PRÍBELA, A. - KOVÁČOVÁ, M. - PÍRY, J. - SAKÁČOVÁ, M. Účinok hydrotermických procesov na vznik hnedých farbív v sladovom kvete |
175-182 |
ŠIMKO, P. - BRUNCKOVÁ, B. Úbytok koncentrácie polycyklických aromatických uhľovodíkov v kvapalných údiacich preparátoch |
183-194 |
UJHELYOVÁ, R. - ŠTURDÍK, E. - KOVÁČ, J. - BALÁŽ, Š. - UHER, M. - KONEČNÝ, V. Vývoj derivátov kyseliny kojovej ako protikvasinkových látok s potenciálnou možnosťou využitia pri stabilizácii vína |
195-201 |
DRDÁK, M. - KAROVIČOVÁ, J. - RAJNIAKOVÁ, A. - ŠIMKO, P. - VOLLEK, V. - HARŠÁNYIOVÁ, K. Spôsob regulácie biokonzervácie zeleniny |
Pripomíname si jubileum | |
203 |
K životnému jubileu Ing. Terézie Šinkovej, CSc. K životnému jubileu Ing. Terézie Šinkovej, CSc. |
205-206 |
Ing. Karol Tomášek - 60-ročný Ing. Karol Tomášek - 60-ročný |
207 |
Ing. Štefan Burák - 65-ročný Ing. Štefan Burák - 65-ročný |
209 |
K 70. narodeninám Ing. Štefana Klempu K 70. narodeninám Ing. Štefana Klempu |
Číslo 3-4 | |
213-220 |
PRÍBELA, A. - ŠINKOVÁ, T. Bakteriálne toxíny vyskytujúce sa v potravinách |
221-233 |
ŠKÁRKA, B. - POLÍVKA, Ľ. - GALIS, O. - PÁLENÍK, P. Nové výrobky s prídavkom vlákniny |
235-245 |
DUDÍKOVÁ, E. Stanovenie aktivity beta-glukanázy v enzýmových preparátoch pre potravinárstvo |
247-256 |
KUCHTA, T. - POLÍVKA, Ľ. Izolácia a charakterizácia kmeňov baktériípre mliečne kvasenie zeleniny |
257-262 |
RADOŠOVSKÁ, R. - KUCHTA, T. Príprava zmrazených a lyofilizovaných kultúr baktérií pre kvasenie zeleniny |
263-274 |
KRIŠTOFÍKOVÁ, Ľ. - ROSENBERG, M. - ŠTURDÍK, E. Produkcia kyseliny L-mliečnej a gama-linolénovej pomocou vláknitých húb rodu Rhizopus |
275-285 |
HURTOVÁ, S. - SCHMIDT, Š. - ZEMANOVIČ, J. Modifikácia triacylglycerolov procesom chemickej preesterifikácie |
287-293 |
UHEROVÁ, R. - UHER, M. - RAJNIAKOVÁ, O. - BARTEKOVÁ, Z. - HOZOVÁ, B. Využitie kyseliny kojovej v potravinárskom priemysle |
295-301 |
PALO, V. - GAŠPERÍK, J. - CENKEROVÁ, N. - BUCHTOVÁ, V. Peptidy vo vodnom extrakte skladovaného (sudovaného) ovčieho syra |
303-313 |
KOVÁČOVÁ, M. - PRÍBELA, A. - DURMISOVÁ, A. - KOZÁROVÁ, I. Vplyv teploty a pH na stabilitu antokyanínových farbív v koncentrátoch bazy chabzdovej |
315-324 |
MÓROVÁ, E. - ZAUŠKOVÁ, P. Vplyv prídavku pohánky na kvalitu pekárskych výrobkov |
325-329 |
MASTIHUBA, V. - UHER, M. Biologické redukcie alkylheteroarylketónov |
Pripomíname si jubileum | |
331 |
Životné jubileum Ing. Dariny Petríkovej, CSc. Životné jubileum Ing. Dariny Petríkovej, CSc. |
333 |
Prof. Ing. Bohumil Škárka, DrSc. - šesťdesiatročný Prof. Ing. Bohumil Škárka, DrSc. - šesťdesiatročný |
335-336 |
Prof. Ing. Alexander Príbela, DrSc. - 65-ročný Prof. Ing. Alexander Príbela, DrSc. - 65-ročný |
337 |
Ing. Jozef Jajcay, CSc. - šesťdesiatnik Ing. Jozef Jajcay, CSc. - šesťdesiatnik |