Aktuality

Ústavný seminár - pozvánka

| 23-09-2020
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 25.septembra 2020 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC - VÚP na 8. poschodí.
viac informácií...

Odborné prednášky na tému Vplyv obsahu makro a mikroelementov vo výžive rastlín na zabezpečenie kvantity a kvality rastlinnej produkcie

| 22-09-2020
Srdečne pozývame všetkých záujemcov z priemyselnej praxe na prednáškový cyklus konferencie organizovanej 23. septembra 2020 na Univerzite Széchenyiho Istvána na Fakulte poľnohospodárskych a potravinárskych vied v Mosonmagyaróvár v rámci projektu Európskej únie cezhraničnej Slovensko-Maďarskej spolupráce výzvy Interreg.
viac informácií...

Do práce na bicykli

| 11-09-2020
FotoAj v tomto roku sa zamestnanci NPPC-VÚP zapojili s jedným tímom do národnej kampane Do práce na bicykli.
viac informácií...

HOVORME O JEDLE 2020 - súťažno-vzdelávací projekt pre ZŠ

| 07-09-2020
V dňoch od 16. septembra do 16. októbra 2020 sa uskutoční VIII. ročník súťažno-vzdelávacej aktivity HOVORME O JEDLE 2020. Aktivita je určená pre všetky základné školy so sídlom na území Slovenskej republiky. Pracovníci NPPC-VÚP sa ôsmy rok ako odborní hodnotitelia podieľajú na úspešnom priebehu tohto súťažno-vzdelávacieho projektu.
viac informácií...

Ústavný seminár - pozvánka

| 02-09-2020
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 11.septembra 2020 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC - VÚP na 8. poschodí.
viac informácií...

Seminár o inováciách v potravinárskom odvetví

| 14-07-2020
Dňa 9. júla 2020 v priestoroch Hotela Plus v Bratislave zorganizovala Potravinárska komora Slovenska seminár s názvom "Ako naštartovať inovačný potenciál slovenských potravinárov".
viac informácií...

Opustil nás Ing. Karol Tomášek, CSc.

| 13-07-2020
NPPC-VÚP Bratislava s hlbokým zármutkom oznamuje, že dňa 8.júla 2020 vo veku 87 rokov zomrel bývalý námestník Výskumného ústavu potravinárskeho Ing. Karol Tomášek, CSc.
viac informácií...

Všetko o bryndzi

| 29-06-2020
Bryndza a ostatné varianty tradičných slovenských syrov vyrábaných z ovčieho mlieka predstavujú pre Slovákov nielen potravinu, ale sú aj príspevkom v oblasti kultúry a regionálnej, respektíve národnej spolupatričnosti. V seriáli Rádia Slovensko sa s redaktorkou o našom národnom poklade rozprávala Ing. Janka Koreňová, PhD., NPPC - VÚP.
viac informácií...

Ústavný seminár - pozvánka

| 19-06-2020
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 26.júna 2020 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC - VÚP na 8. poschodí.
viac informácií...

7. jún - svetový deň bezpečnosti potravín

| 03-06-2020
Svetový deň bezpečnosti potravín bol stanovený na 7. jún Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) spoločne so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Aj tento rok je ústrednou témou kampane FAO a WHO myšlienka, že bezpečnosť potravín je záležitosťou každého z nás. Od tohto motívu sa odvíja aj slovenská kampaň odboru bezpečnosti potravín a výživy MPRV SR.
viac informácií...