Vedecký časopis - archív
33 1994
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 33, 1994
Číslo 1-2 | |
1-5 |
ŠINKOVÁ, T. - KOVÁČ, M. Realizácia systému AQA pri kontrole potravín |
7-19 |
GÖRNER, F. - GREIFOVÁ, M. Systémy a látky inhibujúce rast a metabolizmus mikroorganizmov v požívatinách |
21-30 |
ROSENBERG, M. - KRIŠTOFÍKOVÁ, Ľ. - SLUGEŇ, D. Využitie vláknitých húb rodov Aspergillus a Rhizopus pre produkciu potravinársky významných látok |
31-43 |
ŠVITEL, J. - ŠTURDÍK, E. Biotechnologická výroba kyseliny octovej |
45-55 |
ŠINKOVÁ, T. - PRÍBELA, A. Mykotoxíny v potravinách |
57-68 |
ZIGOVÁ, M. - JURÍKOVÁ, K. - ŠTEFANOVIČOVÁ, A. Polymerázová reťazová reakcia, princíp a využitie na detekciu mikroorganizmov |
69-75 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Vzťah obsahu NaCl k aktivite vody v syroch |
77-83 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Vzťah aktivity vody k zreniu syrov |
85-90 |
KUCHTA, T. - RADOŠOVSKÁ, R. - GLONČÁKOVÁ, B. - BELICOVÁ, A. - LOPAŠOVSKÁ, J. Príprava kvasených zeleninových šalátov pomocou baktérií mliečneho kvasenia |
91-97 |
AUGUSTÍN, J. - MUNCNEROVÁ, D. - SLÁVIKOVÁ, E. - GIBLÁKOVÁ, E. Kyselina benzoová ako substrát pre rast kvasiniek |
99-109 |
GREIFOVÁ, M. - GÖRNER, F. Dynamika rastu mikroorganizmov v sušenom mlieku v závislosti od vlhkosti |
111-117 |
ZEMANOVIČ, J. - VALÍK, Ľ. Povrchovoaktívne vlastnosti roztokov niektorých proteínov |
119-126 |
DANIŠOVÁ, C. - ŠAROCKÁ, I. Aplikácia prírodných žltých pigmentov do potravinárskych výrobkov |
127-131 |
KINTLEROVÁ, A. - MÁRIÁSSYOVÁ, M. - ŠILHÁR, S. Arónia čiernoplodá - perspektívna surovina na výrobu potravinárskych farbív |
133-141 |
SEDLÁČKOVÁ, B. Zmeny arómových látok vín počas skladovania |
143-151 |
IRAJNIAKOVÁ, A. - DRDÁK, M. - BUCHTOVÁ, V. - HOZOVÁ, B. Využitie fytoncídov čierneho korenia pri konzervácii potravín |
Pripomíname si jubileum | |
153-154 |
Doc. Ing. Ľudovít Polívka, CSc. - šesťdesiatnik Doc. Ing. Ľudovít Polívka, CSc. - šesťdesiatnik |
Číslo 3-4 | |
159-176 |
HOZOVÁ, B. - ZEMANOVIČ, J. - DODOK, L. Mikrobiologická akosť surovín a finálnych výrobkov mlynsko-pekárskeho priemyslu |
177-186 |
MÉSZÁROS, A. - DOSTÁL, P. - LEDNICKÝ, P. Návrh spôsobu riadenia priemyselných bioprocesov |
187-193 |
PALO, V. - MINICHOVÁ, K. Chutnosť srvátky pripravenej rozdielnymi zákysovými kultúrami |
195-203 |
DRDÁK, M. - KAROVIČOVÁ, J. - GREIF, G. - RAJNIAKOVÁ, A. Výber kmeňov Lactobacillus species na mliečnu fermentáciu zeleniny |
205-212 |
VALÍK, Ľ. - ZEMANOVIČ, J. - GÖRNER, F. Vplyv glycerolu, glukózy a NaCl na rast Brevibacterium linens |
213-220 |
GREIFOVÁ, M. - GÖRNER, F. - ŠUŠOLIAKOVÁ, Ľ. Podiel spór aeróbnych sporulujúcich baktérií v celkovom počte baktérií v odstredenom sušenom mlieku |
221-236 |
HURTOVÁ, S. - ZEMANOVIČ, J. - SEKRETÁR, S. - SCHMIDT, Š. Sledovanie procesu interesterifikácie tukov metódou vysokoúčinnej kvapalinovej chromatografie |
237-242 |
PALO, V. - SERAFÍNOVÁ, T. - HRIVŇÁK, J. - BYSTRICKÝ, Ľ. Charakteristika prchavých látok vodného extraktu ovčieho syra |
243-251 |
BARTEKOVÁ, Z. - STARUCH, L. - BUCHTOVÁ, V. - UHEROVÁ, R. Arónia čiernoplodá z pohľadu zastúpenia jednotlivých nutričných zložiek |
253-262 |
PAULEN, A. - STARUCH, L. - SUHAJ, M. Trichromatické hodnotenie zmien farby fermentovanej salámy počas zrenia |
263-270 |
MÓROVÁ, E. - ZAUŠKOVÁ, P. - BUCHTOVÁ, V. Fortifikácia cestovín pohánkovou múkou |
Pripomíname si jubileum | |
271-272 |
K životnému jubileu Prof. RNDr. Júliusa Šubíka, DrSc. K životnému jubileu Prof. RNDr. Júliusa Šubíka, DrSc. |
273 |
Doc. Ing. Štefan Šulc, CSc. - 75-ročný Doc. Ing. Štefan Šulc, CSc. - 75-ročný |