Vedecký časopis - archív
43 2004
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 43, 2004
Číslo 1-2 | |
1-13 |
KOLOŠTA, M. - GAŠPERÍK, J. - DRONČOVSKÝ, M. Tepelná denaturácia srvátkových proteínov ovčieho a kozieho mlieka |
15-23 |
LEŠKOVÁ, E. - MOSNÁČKOVÁ, J. - KOVÁČIKOVÁ, E. - KOŠICKÁ, M. - PASTOROVÁ, J. Kinetika deštrukcie vitamínov v potravinách |
25-36 |
KUKUROVÁ, K. - KAROVIČOVÁ, J. - KOHAJDOVÁ, Z. Metódy identifikácie falšovania a autentifikácie medu |
37-48 |
HOLUBOVÁ, J. - ČURDA, L. - CHUMCHALOVÁ, J. Rychlá detekce Escherichia coli v mléku a smetaně impedanční metodou |
49-58 |
ŠALGOVIČOVÁ, D. - KRÍŽOVÁ, S. Hodnotenie záťaže obyvateľstva kontaminantmi |
59-66 |
JANEKOVÁ, K. - ŠINKOVÁ, T. - KOVÁČIKOVÁ, E. - KOVÁČ, M. Odhad príjmu kyseliny sorbovej a sorbátov zo stravy |
67-77 |
ŠINKOVÁ, T. - JANEKOVÁ, K. - KOVÁČ, M. - KOVÁČIKOVÁ, E. Odhad príjmu siričitanov zo stravy v podmienkach Slovenskej republiky |
79-88 |
SCHMIDT, Š. - VAJDÁK, M. - ZAHRADNÍKOVÁ, L. - SEKRETÁR, S. - ZEMANOVIČ, J. Porovnanie rôznych metód extrakcie lykopénu z rajčiakových produktov |
89-99 |
LAUKOVÁ, D. - VALÍK, Ľ. Matematické modelovanie vplyvu teploty na dynamiku rastu Candida maltosa YP1 v jogurtových krémoch |
101-107 |
ČEPČEK, J. Výskyt rezíduí triazínových herbicídov v potravinách na počiatočnú výživu dojčiat |
109-117 |
KAROVIČOVÁ, J. - JANOČKOVÁ, O. - KOHAJDOVÁ, Z. - LUKÁČOVÁ, D. Doznievanie kyslej chuti vo fermentovaných zeleninových šťavách |
Oprava | |
119 |
TOMÁŠKA, M. Perspektívy merania mikrobiologickej kvality surového mlieka laserovou prietokovou cytometriou |
Pripomíname si jubileum | |
121 |
Doc. Ing. Ľudovít Polívka, CSc. - 70-ročný Doc. Ing. Ľudovít Polívka, CSc. - 70-ročný |
122-123 |
Jubileum Prof. Ing. Vladimír Báleša, DrSc. Jubileum Prof. Ing. Vladimír Báleša, DrSc. |
123-124 |
Doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc. - 55-ročný Doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc. - 55-ročný |
124 |
Ing. Andrej Godány, CSc. - 55-ročný Ing. Andrej Godány, CSc. - 55-ročný |
Číslo 3-4 | |
127-137 |
JAMRICHOVÁ, S. Exopolysacharidy produkované baktériami mliečneho kysnutia |
139-155 |
MIKULAJOVÁ, A. - TAKÁCSOVÁ, M. - ŠPALDOVÁ, S. - GIERONOVÁ, T. - VOJTEKOVÁ, S. - NÉMETH, K. Bioaktívne zlúčeniny v cereáliach |
157-165 |
MIKULÍKOVÁ, D. - KRAIC, J. Možnosti ovplyvnenia zloženia škrobu in vivo |
167-178 |
KRKOŠKOVÁ, B. - BURÁKOVÁ, E. - MACOVÁ, E. Charakteristika profylaktických zložiek pohánky |
179-185 |
JANEKOVÁ, K. - ŠINKOVÁ, T. - KOVÁČIKOVÁ, E. - KOVÁČ, M. Odhad príjmu kyseliny benzoovej a benzoanov zo stravy v podmienkach Slovenskej republiky |
189-199 |
KOREŇOVSKÁ, M. - SUHAJ, M. Charakterizácia geografickej variability vinohradníckych oblastí SR podľa profilu špecifických prvkov v pôdach a hrozne |
201-217 |
KUKUROVÁ, K. - KAROVIČOVÁ, J. - KOHAJDOVÁ, Z. - KOSTIČOVÁ, M. - MASTIHUBA, V. - KUKLIŠOVÁ, J. Analýza fyzikálno-chemických parametrov v medez hľadiska kvality a autenticity |
219-228 |
VAJDÁK, M. - SCHMIDT, Š. - LIŽIČÁROVÁ, I. - ZAHRADNÍKOVÁ, L. - SEKRETÁR, S. Vplyv lykopénu a antioxidantov na oxidačnú stabilitu slnečnicového a repkového oleja |
229-243 |
KOHAJDOVÁ, Z. - KAROVIČOVÁ, J. - LUKÁČOVÁ, D. - GREIFOVÁ, M. - NUSOVÁ, M. Fermentácia paradajkových štiav |
Pripomíname si jubileum | |
245 |
Doc. Ing. Štefan Šulc, CSc., 85-ročný Doc. Ing. Štefan Šulc, CSc., 85-ročný |
246 |
Životné jubileum Ing. Vojtecha Szemesa, CSc. Životné jubileum Ing. Vojtecha Szemesa, CSc. |
247 |
Prof. RNDr. Július Šubík, DrSc. jubiluje Prof. RNDr. Július Šubík, DrSc. jubiluje |
248 |
K životnému jubileu RNDr. Márie Koreňovskej K životnému jubileu RNDr. Márie Koreňovskej |
249-251 |
Obsah ročníka 43, 2004 Obsah ročníka 43, 2004 |
252 |
Menný register Menný register |
253-254 | Vecný register |