Vedecký časopis - archív
5 1966
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 5, 1966
Číslo 1 | |
1-2 |
Urban, J. K zahájení mnohostranné spolupráce na řešení úkolu - "Výzkum možností a vypracování nových metod zmražování potravin" |
3-16 |
Šulc, Š. - Krkošková, B. Vplyv teploty na oxidáciu kyseliny l-askorbovej v prítomnosti peroxidáz |
17-23 |
Stein, I. - Klempová, F. - Grajciar, I. Enzymatické procesy pri nízkych teplotách |
24-29 |
Arpai, J. - Tomišová, J. O špecifickom účinku zmrazovania tekutým dusíkom na mikroorganizmy |
30-36 |
Dvořák, Z. - Jäger, F. Skladovanie tekutého CO2 v tankoch |
37-45 |
Polányi, E. - Čopek, W. - Zlatná, E. Vplyv nízkych a veľmi nízkych teplôt na niektoré druhy obalových materiálov |
46-58 |
Šulc, Š. - Belešová, T. Výskum kontejnerovej dopravy mrazených potravín |
59-61 |
Červeňová, E. Rozborová činnosť a spôsob jej vykonávania v rámci informačnej sústavy |
62-64 |
Záznamy zo zahraničnej literatúry Záznamy zo zahraničnej literatúry |
Číslo 2 | |
1-9 |
Šepitka, A. Možnosti aplikácie teórie prechodných procesov toku tepla na ohrievanie a chladenie potravín |
10-13 |
Šimkovicová, H. - Görner, F. - Chavková, V. Predpoveď trvanlivosti hydinového mäsa podľa výsledku reduktázovej skúšky |
14-22 |
Arpai, J. - Bánhegyiová, M. O mikrobiologickom vyšetrovaní sublimačne sušených potravín |
23-28 |
Grodovský, M. - Hrbáľová, M. Stanovenie chlorofylu v surovinách a výrobkoch potravinárskeho priemyslu |
29-33 |
Repková, V. Niektoré ekonomické aspekty centrálnej výroby hotových pokrmov |
34-51 |
Lifka, E. Stanovenie optimálnych podmienok pre manipuláciu a vnútrozávodnú dopravu pri výrobe a skladovaní mrazeného mäsa |
52-54 |
Záznamy zo zahraničnej literatúry Záznamy zo zahraničnej literatúry |
Číslo 3 | |
1-6 |
Kopec, K. Řízení metabolismu sklizených plodín během chladírenského skladování |
7-15 |
Arpai, J. - Banhegyiová, M. - Grófová, M. - Tomišová, J. Štúdium vplyvu zmrazovania na vznik bakteriálnej rezistencie |
16-23 |
Šulc, Š. Vplyv dĺžky času blanšírovania, veľkosti krájania a mraziarenského skladovania na enzymatickú aktivitu a nutričnú hodnotu karotky |
24-30 |
Anter, W. Die Vakuum-Gefriertrocknung, ein neuzeitliches Verfahren der Lebensmittel-Konservierung und deren industrielle Anwendung im In-und Ausland |
31-35 |
Behúň, M. - Pálenkár, P. - Pricelová, A. - Štangová, A. Sublimačné sušenie tvarohu |
36-42 |
Mihalik, J. Metódy pre určovanie zrelosti hrášku |
43-48 |
Vašicová-Kostolanská, J. Ideové návrhy na základné linky a technologické postupy pre skupinu zložitých jedál mäsovozeleninových a mleté polievkové mäso |
49-54 |
Bystrická, E. Nové a zlepšené spôsoby úchovy rýb a rybacích výrobkov |
55-56 |
Záznamy zo zahraničnej literatúry Záznamy zo zahraničnej literatúry |
Číslo 4 | |
1-8 |
Gažo, M. - Salková, Z. - Čech, R. Vplyv ionizujúceho žiarenia na oxidované tuky. I. Vplyv gama-žiarenia na metylester kyseliny linolovej |
9-19 |
Stein, I. - Grajciar, I. Aktivity enzýmov v nevodnom prostredí |
20-25 |
Behúň, M. - Kačeňák, I. Vplyv technologických podmienok (teploty) na sublimačne sušený vaječný obsah |
26-29 |
Tomovová, A. - Behúň, M. "Aromatické číslo" - ukazovateľ kvality sublimačne sušeného ovocia a zeleniny |
30-38 |
Šulc, Š. - Dobríková, J. Vyhodnotenie sort zeleninovej papriky |
39-48 |
Kolečániová, V. - Hriadelová, O. - Gierat, J. Vplyv škrobu na stabilizáciu akosti sublimačne sušených hotových jedál |
49-60 |
Arpai, J. - Lešková, Z. Štúdium zloženia nukleových kyselín niektorých potravinársky významných mikroorganizmov |
61-73 |
Janko, K. Niektoré skúsenosti s pokusným zavedením automatizácie v potravinárskej výrobe |
74-78 |
Repková, V. Doterajšia centralizácia výroby v spoločnom stravovaní a jej ďalší vývoj v potravinárskom priemysle |
79-81 |
Burák, Š. Výsledky koordinácie niektorých plánov výskumnej činnosti Ústredného výskumného ústavu potravinárskehopriemyslu v RVHP |
82-84 |
Záznamy zo zahraničnej literatúry Záznamy zo zahraničnej literatúry |