Legislatíva Codex Alimentarius
http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp :
- Informácie o kódexe
- Orgány Codex Alimentarius
- Členovia a pozorovatelia Codex Alimentarius
- Pripravované rokovania a príslušné dokumenty
- Cirkulačné listy
- Správy z rokovaní
- Kódexové normy
- Limity
http://www.codexalimentarius.net/gsfaonline :
- Kódexová norma na potravinárske prídavné látky
Normy prijaté na 32. zasadnutí CAC, Rím, 2009
Zoznam noriem a dokumentov prijatých na 32. zasadnutí Komisie Codex Alimentarius prijaté v kroku 8
    | Norma/Dokument | Citácia | Poznámka | 
| Regionálna norma pre Gochujang | ALINORM 09/32/15 Príloha II | Prijatá s dodatkom | 
| Regionálna norma pre výrobky zo Ženšenu (Ginseng) | ALINORM 09/32/15 Príloha II | Prijatá s dodatkom | 
| Kódex praxe na redukciu akrylamidu v potravinách | ALINORM 09/32/41 Príloha IV | - | 
| Kódex praxe na redukciu kontaminácie   potravín polycyklickými aromatickými uhľovodíkmi z údenia   a priameho sušenia | ALINORM 09/32/41 Príloha V | - | 
| Ustanovenia o potravinárskych aditívnych látkach vo   Všeobecnej norme pre potravinárske aditívne látky (GSFA) | ALINORM 09/32/12 Príloha IV | Prijatá okrem erytrozínu | 
| Doplnok k norme na názvy rastlinných olejov:   zahrnutie oleja z ryžových otrúb | ALINORM 09/32/17 Príloha II | - | 
| Návody na priebeh diskusie o výsledkoch analýz | ALINORM 09/32/23 Príloha II | - | 
| Návod na používanie analytickej terminológie | ALINORM 09/32/23 Príloha III | - | 
| Tabuľka podmienok pre obsah nutrientov (časť B:   ustanovenia na potravinovú vlákninu) do návodov na použitie výživových   a zdravotných tvrdení (CAC/GL 23-1997) | ALINORM 09/32/26 Príloha II | - | 
| Ustanovenia na arabskú gumu Gum acacia (sekcia D:   doporučený zoznam potravinárskych aditív pre špeciálne výživové formy) do   doporučeného zoznamu nutričných zložiek na použitie v potravinách   určených na špeciálne výživové použitie - pre dojčatá a malé deti (CAC/GL 10-1997) | ALINORM 09/32/26 Príloha III | Ako nosič | 
| Princípy analýzy rizika nutrientov a návody na   používanie na prácu výboru pre výživu a potraviny na osobitné výživové   účely | ALINORM 09/32/26 Príloha IV | - | 
| Norma na džemy, želé a marmelády | ALINORM 09/32/27 Príloha II | Prijaté s dodatkom | 
| Norma na určité druhy konzervovanej zeleniny (všeobecné   ustanovenia) | ALINORM 09/32/27 Príloha III | - | 
| Maximálne limity rezíduí pesticídov | ALINORM 09/32/24 Príloha II | - | 
| Maximálne limity rezíduí veterinárnych liečiv | ALINORM 09/32/31 Príloha II | - | 
prijaté v kroku 5z 8 s vynechaním krokov 6  a 7
    | Norma/Dokument | Citácia | Poznámka | 
| Návrhy na plánovanie a implementáciu regulačných   národných programov na zabezpečenie bezpečnosti potravín v spojitosti s použitím veterinárnych   liečiv u zvierat určených na produkciu potravín | ALINORM 09/32/31 Príloha V | - | 
| Regionálna norma na fermentovanú sójovú pastu | ALINORM 09/32/15 Príloha IV | Prijaté s dodatkom | 
| Revízia preambule všeobecnej normy na potraviny   a toxíny v potravinách | ALINORM 09/32/41 Príloha III | - | 
| Kódex praxe na prevenciu a redukciu kontaminácie kávy   ochratoxínom A | ALINORM 09/32/41 Príloha IV | - | 
| Ustanovenia aditívnych látok vo všeobecnej norme na   potravinové aditíva | ALINORM 09/32/12 Príloha IV | Prijatá s výnimkou erytrozínu | 
| Doplnky do medzinárodného systému číslovania pre   potravinárske aditíva | ALINORM 09/32/12 Príloha VII | - | 
| Špecifikácie identity a čistoty potravinárskych   aditív na základe 69. stretnutia JECFA | ALINORM 09/32/12 Príloha VIII | - | 
| Mikrobiologické kritériá na Listeria monocytogenes v potravinách na okamžitú spotrebu   (Príloha II k návodom na použitie všeobecných princípov hygieny potravín   ku Kontrole Listeria monocytogenes   v potravinách určených na okamžitú spotrebu (CAC 61-2007) | ALINORM 09/32/13 Príloha II | Prijaté s doplnkom | 
| Mikrobiologické kritériá na výživu vo forme prášku   a výživu pre špeciálne medicínske účely pre malé deti (Príloha II ku   kódexu hygienickej praxe na výživu vo   forme prášku pre dojčatá a malé deti (CAC/RCP 66-2008) | ALINORM 09/32/13 Príloha III | - | 
| Generický model oficiálneho certifikátu (Príloha   k návodom na plán, produkciu, vydanie a použitie Generického modelu oficiálneho certifikátu   (CAC/GL 38-2001) | ALINORM 09/32/30 Príloha II | - | 
| Odporúčania na vedecký základ zdravotných tvrdení (Príloha   k návodom na použitie výživových a zdravotných tvrdení – CAC/GL   23-1997) | ALINORM 09/32/26 Príloha V | - | 
| Ustanovenia na obaly pre niektoré konzervované druhy   zelenín: sekcia 3.1.3 (na zahrnutie do normy na niektoré druhy konzervovaných   zelenín) | ALINORM 09/32/27 Príloha IV | - | 
| Prílohy špecifické pre niektoré druhy konzervovanej   zeleniny (na zahrnutie do normy pre niektoré druhy konzervovanej zeleniny) | ALINORM 09/32/27 Príloha V | - | 
| Maximálne limity rezíduí pre pesticídy | ALINORM 09/32/24 Príloha II | Prijaté s dodatkom | 
| Maximálne limity rezíduí veterinárnych liečiv | ALINORM 09/32/31 Príloha III | - | 
prijaté v kroku 5 zrýchleným postupom
    | Norma/Dokument | Citácia | Poznámka | 
| Dodatok k návodom na produkciu, spracovanie,   označovanie a obchodovanie s organicky vyprodukovanými potravinami:   príloha 2 (podmienky na použitie rotenonu) | ALINORM 09/32/22 Príloha V | - | 
Ostatné prijaté dokumenty 
    | Norma/Dokument | Citácia | 
| Dodatok k odseku 10 Príprava vzoriek v plánoch odberu   vzoriek na aflatoxíny v orechoch a orechoch určených na ďalšie   spracovanie, ktoré sú určené na priamu spotrebu: mandle, lieskové orechy   a pistácie | ALINORM 09/32/41 Príloha II | 
| Dodatky k prílohe tabuľky 3 všeobecnej normy pre   aditívne látky | ALINORM 09/32/12 Odsek 9 | 
| Dodatok k norme na názvy rastlinných olejov:   nahradenie sekcie týkajúcej sa kontaminantov jazykom vo Formáte pre kódexové   komoditné normy | ALINORM 09/32/17 | 
| Ustanovenia na aditíva v normách na tuky a oleje | ALINORM 09/32/17 Príloha VII ALINORM 09/32/12 Príloha III | 
| Metódy analýzy v kódexových normách v rôznych   stupňoch | ALINORM 09/32/23 Príloha IV | 
Poznámka: dokumenty ALINORM je možno nájsť na oficiálnej stránke Codex Alimentarius
    










