Prieskum a odborný seminár: Znižovanie obsahu akrylamidu v pekárskych výrobkoch
| 20-10-2025Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky (NPPC VÚP) pozýva výrobcov pekárskych, pečivárskych a cukrárskych výrobkov, poskytovateľov stravovacích služieb, ako aj odbornú verejnosť, na účasť v prieskume o akrylamide v potravinách.
Zároveň sa môžete zúčastniť aj na odbornom seminári zameranom na znižovanie obsahu akrylamidu v pekárskych výrobkoch.
PRIESKUM O AKRYLAMIDE V POTRAVINÁCH
Cieľom prieskumu je získať prehľad o:
- používaných technologických postupoch pri výrobe,
- úrovni povedomia o problematike akrylamidu,
- možnostiach jeho znižovania v praxi.
Výsledky prieskumu budú slúžiť ako podklad pre odborné odporúčania a zdieľanie príkladov dobrej praxe.
Vyplnenie dotazníka nezaberie viac ako 5 minút.
Vyplniť dotazník ACRYRED PRIESKUM
ODBORNÝ SEMINÁR
Téma: Legislatívne aspekty znižovania akrylamidu v pekárskych výrobkoch
Dátum: 18. november 2025 o 9:00
Miesto: NPPC VÚP, Priemyselná 4, Bratislava
Forma: prezenčne aj online
Program:
- aktuálne požiadavky európskej a národnej legislatívy,
- odporúčania pre výrobcov,
- praktické postupy a skúsenosti z praxe.
Účasť na seminári aj v prieskume je dobrovoľná a bezplatná.
Účastníci seminára môžu navyše využiť 50 % zľavu na stanovenie akrylamidu vo svojich vzorkách.
Záujem o účasť potvrďte do 7. novembra 2025 prostredníctvom registračného formulára alebo pošlite odpoveď na e-mail zuzana.ciesarova@nppc.sk.
Budeme radi, ak túto informáciu posuniete aj ďalším kolegom a odborníkom z oblasti pekárskej, pečivárskej a cukrárskej výroby či poskytovateľom stravovacích služieb.
Ďakujeme za spoluprácu a ochotu prispieť k zlepšeniu bezpečnosti a kvality potravín.
Kontakt:
Ing. Zuzana Ciesarová, PhD.
Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Výskumný ústav potravinársky
e-mail: zuzana.ciesarova@nppc.sk
tel.: +421 2 50237 092
mobil: +421 911 807 737
Prílohy (dokumenty na stiahnutie)