Výskumný ústav potravinársky vydáva v týchto dňoch nové číslo časopisu Trendy v potravinárstve, ktorý je určený odbornej aj laickej verejnosti. viac informácií...
Od 22. novembra 2021 je na adrese https://rezort-nppc.sk/amo/login vo forme webovej aplikácie sprístupnený dotazník pre aktualizáciu informačnej databázy z chovu ošípaných v Slovenskej republike... viac informácií...
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) počas leta a jesene 2021 zastrešuje celoeurópsku koordinovanú kampaň „EÚ si vyberá bezpečné potraviny“ zameranú na zvýšenie povedomia o vede, ktorá zaručuje bezpečnosť potravín, aby si občania vyberali potraviny s istotou. Do tejto kampane prispelo aj NPPC, a to predovšetkým témou o kontaminantoch: o tom, čo je akrylamid a prečo predstavuje problém v potravinách. viac informácií...
Obchodné reťazce tvoria potravinový odpad vo výške 3-5%, domácnosti až 50%. K téme EKO ďalej sa vyjadril aj generálny riaditeľ NPPC Ing. Martin Polovka, PhD. v Správach RTVS dňa 10.11.2021.
viac informácií...
Dňa 25.11.2021 sa uskutoční odborné sympózium pri príležitosti 70-teho výročia založenia Výskumného ústavu potravinárskeho... viac informácií...
Komplexná informačná databáza podnikov potravinárskeho priemyslu v SR - Predĺženie zberu údajov do 8.11.2021
| 28-10-2021
S cieľom vyjsť v ústrety subjektom potravinárskeho priemyslu, s ohľadom na ich administratívne a ďalšie povinnosti v podnikateľskej činnosti, po dohode s gestorujúcou sekciou MPRV SR, NPPC – VUP predlžuje termín zberu údajov pre účely aktualizácie komplexnej informačnej databázy podnikov potravinárskeho priemyslu v SR pre rok 2021 do pondelka 8.11.2021 vrátane. Zber údajov bude ukončený 8.11.2021 o 24:00.
Tento termín je konečný. Ďakujeme za spoluprácu.
Talianske veľvyslanectvo v Bratislave v spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou, Národným poľnohospodárskym a potravinárskym centrom - Výskumným ústavom potravinárskym a Talianskou federáciou potravinárskeho priemyslu (FEDERALIMENTARE) zorganizovalo 8. októbra 2021 medzinárodnú videokonferenciu venovanú téme „NUTRIČNÉ OZNAČOVANIE POTRAVÍN A SPRÁVNE INFORMOVANIE SPOTREBITEĽA”. viac informácií...
Od 15. 9. 2021 je na adrese: https://rezort-nppc.sk/potravinari vo forme webovej aplikácie sprístupnený dotazník pre tvorbu a aktualizáciu komplexnej informačnej databázy podnikov potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike... viac informácií...